TRO I VERDEN

USA Amerikanske katolikker diskuterer nu om James Foley, journalisten, der blev halshugget af Islamisk Stat, er en martyr for sin tro. Hans forældre og en yngre bror mener, at han er en martyr. Der er ingen tvivl om, at han var kristen, men det er ikke nok. Den katolske kirke kræver af en martyr, at han eller hun har været from hele livet, og at de holder fast i troen, indtil de dør, og at vidnesbyrd er et eksempel for andre. Men den afgørende faktor er, om han er blevet henrettet, fordi han var kristen eller på grund af had til kristen tro. Og det kan muligvis blive en kompliceret udredning. Det skriver Religion News Service.

ENGLAND Kings College London er et af de fremmeste britiske universiteter og har en lang tradition for teologi. Men når undervisningen begynder i september, vil alle de praktiske forløb om præstegerningen være sparet væk. Et skridt som vækker bekymring blandt ledende teologer. Skridtet kommer, efter at to kendte professorer har forladt universitetet. Beslutningen møder kritik fra professor Alister McGrath, der er flyttet til Oxford University, og Anna Rowland, der er ny underviser i katolsk teologi ved Durham University. Det skriver The Tablet.

CANADA I delstaten British Columbia i Canada forsøger en mand ved navn Obi Canuel at få et kørekort. Det vil myndighederne ikke give ham, fortæller CTV news. Problemet er hans billede. Obi Canuel tilhører Kirken for Det Flyvende Spaghettimonster, og han er derigennem pålagt at have et dørslag på hovedet, mener han. Det er de canadiske myndigheder uenige i, og de vil derfor ikke godtage hans billede med dørslag på. De troende i Kirken for Det Flyvende Spag-hettimonster kaldes pastafarier og er anerkendt som et religiøst mindretal i fire lande inklusive USA.