Kort nyt

AARHUS I et nyt projekt på Aarhus Universitet vil forskere se på sammenhængen mellem bøn, stress og livskvalitet. Forskerne bag undersøgelsen søger derfor personer med et aktivt bønsliv, der én gang om ugen i en tidsbestemt periode skal besvare et kort spørgeskema. ”Vi er blandt andet interesserede i at se, hvordan bøn kan bruges til at tackle store og små bekymringer, og hvordan bøn påvirker velvære og oplevelse af stress i hverdagen,” skriver de tre forskere i en folder om projektet. Folk i alle aldre og fra alle kristne retninger kan være med i undersøgelsen.

GENTOFTE Gentofte Kirke puster liv i en gammel skik, når det nu bliver muligt at gå til skriftemål i kirken sidste søndag i måneden før højmessen. Kirkens tre præster har haft et et fælles ønske om også at have skriftemålet blandt kirkens mange tilbud. Mange forbinder måske skriftemålet med tidligere tiders katolske praksis med at bekende sine synder til en præst, der sidder bag et gitter, en ikonisk scene i utallige film og tv-serier. ”Men sådan kommer det altså ikke til at foregå,” forsikrer sognepræst Julie Damlund i Villabyerne.dk og fortsætter: ”Skriftemålet hører også til i folkekirkens tradition, omend i en anden form.”

TRYGGELEVMedarbejderne hos auktionshuset Bruun Rasmussen har røde ører og vil hjælpe politiet med at finde sælgeren af en stjålet regimentsfane fra 1600-tallet. Meget tyder således på, at en kulturhistorisk regimentsfane fra svenskekrigen på Langeland i midten af 1600-tallet, der i sommer blev stjålet fra Tryggelev Kirke, er blevet solgt torsdag den 4. september hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i København. ”Vi kan se på auktionshusets hjemmeside, at fanen er solgt for 4200 kroner,” oplyser provst Trille Brink Westergaard. Tyveriet er blevet meldt til Fyns Politi, og ifølge sektionsleder Leon Sørensen vil auktionshuset Bruun Rasmussen i denne uge få en anmodning om at medvirke til en opklaring af sagen.