NOTER

AALBORG Med ny tegnekonkurrence på sociale medier vil folkekirken i Aalborg Stift have børnefamilier til at sætte fokus på den gode historie. Ifølge konkurrencens regler skal forældrene fortælle en god historie og børnene skal lave tegninger til, inden historien tilmeldes stiftets tegnekonkurrence via Instagram eller Facebook. Med konkurrencen og brugen af sociale medier ønsker kirken at vende kommunikationen på hovedet. I stedet for på forhånd at definere, hvad den gode historie er, er det nu op til forældrene at definere den, hedder det i pressemeddelelsen fra Aalborg Stift. ”Vi tænker ofte i kirken, at vi har et budskab, som vi skal aflevere til folk. Men moderne mennesker vil ikke have noget proppet ned i halsen. De vil blive hørt,” siger sognepræst og mediekonsulent Christian Roar Pedersen. En dommerkomité kårer den bedste tegning, som præmieres med et weekendophold for to voksne og to børn.

AARHUS Man skal passe på med at være hellig, når man er biskop. Det mener Venstre og Dansk Folkeparti, der absolut ikke er imponerede over den kritik, som tre biskopper luftede tidligere på ugen i Jyllands-Posten. Biskopperne undrede sig, med udgangspunkt i et debatindlæg fra biskop i Haderslev Stift, Marianne Christiansen, over den stramme asylpolitik, som skal begrænse antallet af asylsøgere, der kommer til Danmark. V's udlændingeordfører, Karsten Lauritzen, mener slet ikke, at biskopper skal blande sig i politik, fordi det kan være skadeligt for folkekirken. DF's kirkeordfører mener, at biskopperne skal passe meget på, når de gør det. Begge fastholder dog, at biskopperne har ytringsfrihed.”De er i deres fulde ret til at udtale sig, men de skal tænke sig om. Folk, der læser avisen og ser, at der står 'biskop', kan automatisk tro, at der her er tale om en anbefaling fra folkekirken. Og det ville være meget forkert at tro,” siger Christian Langballe (DF).

VEJLE Den 24.-25. oktober holder Grundtvigsk Forum årsmøde i Vingstedcenteret vest for Vejle med foredrag og fællessang og afsløring af, hvem der løber med N.F.S. Grundtvigs Pris.

NANORTALIK Den Danske Præsteforening har været på en vejrmæssigt udfordrende tur i Grønland for at besøge Den Grønlandske Præsteforening. Tre dages forsinkelser med fly og storm gjorde, at programmet blev presset sammen. Men der blev blandt andet tid til at diskutere Grønlands-relaterede emner og vedtage nye vedtægter for foreningen i Grønland. Nyt var det også, at der nu er etableret tillidsrepræsentanter i de tre grønlandske provstier. Det skriver Præsteforeningens Blad.

BALLE Den 1. november er der kirkehøjskole for fem østjyske valgmenigheder i Balle Valgmenighed, der centrerer sig om tre årstal. Lektor Carsten Bach-Nielsen fortæller om 1814, som i dansk optik minder om bankerot og tabet af Norge. 1864 og nederlaget ved Dybbøl foredrages af Mads Rykind-Eriksen, og forfatter Henrik Gade Jensen fortæller om 1914, og hvordan verden gik af lave.