Kort nyt

HELSINGØR Efter flere års arbejde er Helsingør Kirkegård nu færdig efter gennemførelsen af en helhedsplan, der for op mod ni millioner kroner har omstillet en af landets smukkest beliggende kirkegårde til en mere tidssvarende gravplads og folkepark. Med et konstant fald i kistebegravelser bliver der flere grønne arealer på kirkegårdene, og i Helsingør har kirkegårdsleder Kjeld Christiansen nu også planer om at etablere en æblelund. Det skriver Helsingør Dagblad.

KØBENHAVN For nylig skulle de politiske lister i Det Jødiske Samfund, der vil stille op til valget i december til den kommende delegeretforsamling, aflevere oversigter over stillere. Det var ventet, at op mod fem politiske lister ville stille op og kæmpe om de 20 mandater i delegeretforsamlingen. Men da fristen for at aflevere stillerlister blev nået, havde kun to politiske lister indsendt kandidat- og stillerlister. De to partier, der stiller op til delegeretforsamlingen, er Tachles og det nye Jachad med Daniel Hertz som formand. Tachles stiller med otte kandidater til delegeretforsamlingen og David M. Gerschwald som formand, mens Jachad stiller med 12 kandidater. Da der altså er overensstemmelse mellem antallet af skamler i DF og antallet af kandidater til disse, besluttede valgbestyrelsen under forsæde af formanden for repræsentanterne, Dan Rosenberg Asmussen, at valget var gennemført som et fredsvalg. Den nye delegeretforsamling indleder arbejdet fra 2015. Det skriver Jødisk Orientering på nettet.

GUNDSØMAGLE Det kunne være et tegn fra oven om, at folkekirken skal til at se på nye forretningsmuligheder. Kirkegården i Gundsømagle er nemlig noget større, end hvad byen har brug for, og i løbet af natten havde seks store stykker kødkvæg set sig lun på det saftige græs på ”overskudsarealet”, skriver netavisen sn.dk. Tirsdag morgen gik de rundt og hyggede sig på kirkegården, mens folk susede forbi ud på cykelstien på vej i skole og på arbejde.