Advent er glædens tid

relevante temaer

Advent markerer det kirkelige nytår, men det er også tiden inden jul. En vente- og forberedelsestid, inden Jesusbarnet skal fødes

Lys, glæde og varme hører sammen med adventstiden. For vel er det koldt og ofte mørkt udenfor, når det i Danmark bliver advent. Men i kirken er det en ny tid og et optimistisk budskab, der lyder i prædikener og salmer.

Advent kommer oprindeligt fra det latinske adventus domini og betyder at afvente Herrens komme altså at vente på, at juleglæden skal fødes til jorden i form af det lille Jesusbarn. Adventstiden dækker over de fire sidste søndage inden Jesu fødsel natten til 1. juledag den 25. december. Det vil sige, at adventstiden starter i slutningen af november eller starten af december med første søndag i advent, der samtidig også er kirkeligt nytår.

I den anden ende af adventstiden betyder det, at det sagtens kan være 4. søndag i advent på selveste juleaften, hvis den 24. december er en søndag. De fleste menigheder istemmer på den første søndag i advent Vær Velkommen, Herrens År, men ikke i den samme version, som man synger klokken 24 nytårsaften. Salmen findes nemlig i to versioner. Den første fra 1556 handler om kirkeåret og passer bedst til advent; den anden er Grundtvigs gendigtning fra 1849.

kirke @kristeligt-dagblad.dk

Dorte J. Thorsen 

Født 1969. Cand.scient. i kulturgeografi fra Københavns Universitet fra 1995. Siden 1998 beskæftiget som freelancejournalist for flere forskellige danske medier, både trykte og elektroniske. Derudover ansvarlig for en række PR-aktiviteter samt udvikler af flere hjemmesider, blandt andet Vor Frelsers Kirkes hjemmeside. Dækker på Kristendom.dk især emner som højtider, traditioner, etik, moral og psykologi

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Oplev kulturbegivenhed i Ribe

kr. 1.875,00 Køb

Efterår på Sicilien

kr. 9.598,00 Køb

Pinell Go, Hvid - DAB/DAB+ og FM-radio

kr. 1.799,00 Køb

STYRK DIT BARNS KARAKTER - et forsvar for børn, barndom og karakterdannelse

kr. 249,00 Køb

USA’s swingende sydstater

kr. 18.498,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, sort

kr. 599,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.