Advent er glædens tid

relevante temaer

Advent markerer det kirkelige nytår, men det er også tiden inden jul. En vente- og forberedelsestid, inden Jesusbarnet skal fødes

Lys, glæde og varme hører sammen med adventstiden. For vel er det koldt og ofte mørkt udenfor, når det i Danmark bliver advent. Men i kirken er det en ny tid og et optimistisk budskab, der lyder i prædikener og salmer.

Advent kommer oprindeligt fra det latinske adventus domini og betyder at afvente Herrens komme altså at vente på, at juleglæden skal fødes til jorden i form af det lille Jesusbarn. Adventstiden dækker over de fire sidste søndage inden Jesu fødsel natten til 1. juledag den 25. december. Det vil sige, at adventstiden starter i slutningen af november eller starten af december med første søndag i advent, der samtidig også er kirkeligt nytår.

I den anden ende af adventstiden betyder det, at det sagtens kan være 4. søndag i advent på selveste juleaften, hvis den 24. december er en søndag. De fleste menigheder istemmer på den første søndag i advent Vær Velkommen, Herrens År, men ikke i den samme version, som man synger klokken 24 nytårsaften. Salmen findes nemlig i to versioner. Den første fra 1556 handler om kirkeåret og passer bedst til advent; den anden er Grundtvigs gendigtning fra 1849.

kirke @kristeligt-dagblad.dk

Dorte J. Thorsen 

Født 1969. Cand.scient. i kulturgeografi fra Københavns Universitet fra 1995. Siden 1998 beskæftiget som freelancejournalist for flere forskellige danske medier, både trykte og elektroniske. Derudover ansvarlig for en række PR-aktiviteter samt udvikler af flere hjemmesider, blandt andet Vor Frelsers Kirkes hjemmeside. Dækker på Kristendom.dk især emner som højtider, traditioner, etik, moral og psykologi

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Pavarotti deluxe boks

kr. 699,00 Køb

Bachs mesterværker

kr. 699,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, sort

kr. 599,00 Køb

Mød Desmond Tutu og hans datter Mpho Tutu

kr. 70,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.