Bibelselskabet er i topform ved lederskifte

Det var det bedste regnskab i mange år, Bibelselskabet i går præsenterede på årsmødet

Cirka 100 repræsentanter for alle dele af dansk kirkeliv var samlet til Bibelselskabets Repræsentamtskabsmøde anno 2015.
Cirka 100 repræsentanter for alle dele af dansk kirkeliv var samlet til Bibelselskabets Repræsentamtskabsmøde anno 2015. . Foto: © Carsten Lundager.

Der var højt humør på Bibelselskabets årlige repræsentantskabsmøde, der blev holdt i går på Nationalmuseet i København. Konstitueret generalsekretær Morten Predstrup kunne nemlig præsentere et regnskab med et overskud for 2014 på 1.325.975 kroner. Det er således en virksomhed i fin form, som den nu fratrådte generalsekretær, Morten Thomsen Højsgaard, efterlader sig, siger Morten Predstrup.

”De sidste par år har været en fest, det har været fire meget udviklende år. Det er lykkedes os at placere Bibelselskabet i landskabet, også mediemæssigt. Vi har satset meget på at få en ny bibelkollektion ud, hvilket er voldsomt stort for en lille virksomhed som vores. Men det er gået rigtig godt, og i 2015 skal vi nok puste lidt ud og konsolidere yderligere.”

I december kom det frem, at Morten Thomsen Højsgaard forlod Bibelselskabet for at blive chef for DR Historie og Tro. Der er bred enighed i den kirkelige verden om, at i hans tid har Bibelselskabet udvidet sit fokusområde med forfulgte kristne og nødhjælpsarbejde i for eksempel Nepal. Derudover har selskabet med bredere udgivelser, blandt andet med bibelfortolkninger af yngre danske musikere, opnået mere omtale i medierne.

Til august tiltræder så Bibelselskabets nye generalsekretær, Birgitte Stoklund Larsen, der kommer fra Grundtvig-Akademiet, som hun har været leder for i 6 år. Ifølge Anders Laugesen, journalist på DR Tro, bliver det interessant, hvordan fremtiden tegner sig for selskabet, som ”står på toppen af en bølge”.

”Birgitte Stoklund Larsen skal ud og finde nye tiltag, som hun skal gøre til sine, og som skal løfte selskabet endnu mere,” siger han og ridser den største udfordring op:

”Spørgsmålet er helt klart, hvordan man gør Bibelen relevant i dag. Hvordan får man den bibelske grundfortælling til at leve? Der står man over for nogle store formidlingsopgaver, for tingene skal ikke bare være tilgængelige på forskellige sprog og forskellige platforme, men hvordan får man bragt Bibelen fra en generel tilgængelighed ind i folks hjerter? I min verden er den bibelske fortælling alvorligt svækket.”