Børn maler for fred mellem religioner

35 børn var med til at lave et fredsmaleri i anledning af FN World Interfaith Harmony Week på gulvet i Anna ...

35 børn var med til at lave et fredsmaleri i anledning af FN World Interfaith Harmony Week på gulvet i Anna Kirke i København. Foto: Leif Tuxen

I Anna Kirke i København mødtes 35 børn for at skabe et stort freds-maleri i anledning af FN-uge

Rundt om det flere meter lange, blanke lærred, der er rullet ud på gulvet i kirkens samlingssal, har børn med oliefarver i hånden og ord som fred og glæde i tankerne fundet plads. De 35 børn i Anna Kirke på Nørrebro i København er i fællesskab i gang med at skabe et inter-religiøst fredsmaleri.

Fredsmaleri-arrangementet, der fandt sted i kirken onsdag eftermiddag, er en del af FN World Interfaith Harmony Week, som flere end 25 lande verden over i denne uge deltager i. Formålet med den interreligiøse uge er at bygge bro mellem forskellige trosretninger.

Seksårige Jessica Hoby Frich er en de yngste, der er mødt op for at sætte sit præg på det fælles fredsmaleri, der fremover skal hænge i Anna Kirke. Valget er faldet på to motiver.

”Jeg laver en lyserød sommerfugl, for en sommerfugl har flotte vinger, og lyserød er en flot farve,” siger hun.

Under sommerfuglen har Jessica tegnet Gud.

”Gud er fredelig, og han er den, der passer på hele verden,” lyder begrundelsen.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.