Danskere og nydanskere samles til bøn

Kristne nydanskere vil sætte fokus på bøn og håber på at samle omkring 1000 mennesker til fælles bøn på store bededag

-- Bøn er mere end et ritual. Det er en måde at tale med Gud på. Jeg vil gerne vise andre,  at man kan snakke med Gud, uanset hvor man er, siger Alvaro Santos, fodboldspiller i  FC København. -- Foto: Scanpix.
-- Bøn er mere end et ritual. Det er en måde at tale med Gud på. Jeg vil gerne vise andre, at man kan snakke med Gud, uanset hvor man er, siger Alvaro Santos, fodboldspiller i FC København. -- Foto: Scanpix.

En gruppe nydanskere er blevet inspireret af, at det snart er store bededag. Det har fået dem til at indkalde til fælles bøn fredag 22. april.

Det udmønter sig nu i arrangementet "Bøn for nationen", der blandt andet har til formål at bygge bro mellem internationale kristne kirker i København.

Arrangementet foregår i Danmarks Radios koncertsal kl. 19, og kirkeminister Bertel Haarder (V) og fodboldspiller Alvaro Santos fra FC København er blandt de mest kendte deltagere.

Organist og gospelkor- instruktør Peter Steinvig vil stå i spidsen for et internationalt gospelkor, idet deltagere fra mange forskellige nationer vil synge med i koret.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem en række internationale menigheder i København, der har fundet den fælles platform, Evangelisk Alliance, at mødes på. Evangelisk Alliance er inspirations- og samarbejdsformidler for ledere i kirke og mission i Danmark og har en lang tradition for at samle kristne til bøn på tværs af kirkeskel.

Kirkernes Integrations Tjeneste, KIT, er medarrangør og står hovedsageligt bag koordineringen i forbindelse med "Bøn for nationen."

– I andre religioner er det meget normalt at samles til bøn. Bøn er også central i kristendommen, og arrangørerne vil blandt andet gerne vise, at kristne også kan være fælles om at bede. Desuden er det en god anledning til at fortælle noget positivt om nydanskere og bygge bro mellem de mange internationale, kristne menigheder i København, siger Hans Henrik Lund, der er daglig leder af KIT.

Store bededag blev oprindeligt brugt til at at kalde danskerne til bøn for nationen, når der var særlige katastrofer, der truede landet eller befolkningen.

– Dengang bad man blandt andet for at krig og sygdom måtte gå udenom landet. Men i dag er det nogle andre udfordringer, samfundet har, siger Hans Henrik Lund.

Derfor er det emner som integration, familien og sociale forhold, der er sat på programmet på fredag, og det er ifølge Hans Henrik Lund relevant for alle, uanset hvilken baggrund man har.

Fodboldspiller Alvaro Santos, der til dagligt er en af spydspidserne for fodboldklubben FC København, er blandt dem, der skal holde et oplæg på fredag.

– Jeg synes, det er positivt, at nogen har taget initiativ til sådan et arrangement. Det er vigtigt at bede, både for familien og andre ting i verden, mener Alvaro Santos.

Han vil hovedsageligt bidrage til emnet familien, men han vil også fortælle om, hvad bøn generelt betyder for ham.

– Bøn er mere end et ritual. Det er en måde at tale med Gud på. Jeg vil gerne vise andre, at man kan snakke med Gud, uanset hvor man er, siger Alvaro Santos.

lee@kristeligt-dagblad.dk

Bøn for nationen

Arrangementet er fredag 22. april. Aftenen er delt op i to dele, hvor første del begynder kl. 19, og der tages hul på anden del kl. 21. Her er fokus lagt på sang og musik.

"Bøn for nationen" finder sted i Danmarks Radios koncertsal, Julius Thomsens Gade 1, 1974 Frederiksberg. Alle er velkomne til at deltage.

Bag arrangementet står Evangelisk Alliance i samarbejde med en lang række internationale menigheder og Kirkernes Integrations Tjeneste.

Deltagerne kan høre indlæg fra blandt andet kirkeminister Bertel Haarder (V), fodboldspilleren Alvaro Santos og lytte til sang og musik. Alle kan også deltage i "Bøn for nationen".