Kirkegårdsleder: Den gamle kirkegård er en kultur, som er på vej ud

Der bliver mere og mere ledig jord i takt med, at flere lader sig kremere og vælger den anonyme fællesgrav. Foto: Christian Lindgren / Scanpix Denmark

Kirkegårdene får stadig flere områder uden gravsteder. Højere priser på gravsteder og manglende slægtsbevidsthed er væsentlige årsager, mener deltagere på stor kirkegårdskonference

”Vi kan jo ikke blive ved med at opretholde gravsteder, som folk ikke ønsker.”

Sådan opsummerede en af de 700 deltagere på denne uges store kirkegårdskonference i Nyborg problemet for mange af landets omkring 2100 kirkegårde: Der bliver mere og mere ledig jord i takt med, at flere lader sig kremere og vælger den anonyme fællesgrav.

”Den gamle kirkegård er en kultur, som er på vej ud. Det er alle vist enige om,” sagde kirkegårdsleder for Kerteminde og Drigstrup kirkegårde, Ulrik Christiansen.

Temaet var grøn kirke, og flere oplæg kredsede om problemet med overskydende kirkegårdsjord. På nuværende tidspunkt har kirkegårdene plads til 55 millioner døde, som kontorchef i Kirkeministeriet, Anne Kristine Axelsson, konstaterede i sit indlæg.

Hvis der er for mange ledige gravsteder på den traditionelle kirkegård, bliver hullerne i rækken af de små, firkantede haver særligt tydelige.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.