Til gudstjeneste i Svendborg: Det her er rigtig gammeldags, solid kirkegang

Sct. Jørgens Kirke er proppet, selvom der ikke er meget højtid over søndag septuagesima. Det store ...

Sct. Jørgens Kirke er proppet, selvom der ikke er meget højtid over søndag septuagesima. Det store fremmøde skyldes blandt andet, at præsten engagerer sig i lokalsamfundet, mener flere kirkegængere. Foto: Asbjørn Sand/Scanpix / Scanpix Denmark

Sct. Jørgens Kirke ved Svendborg er en af Fyens Stifts mest besøgte kirker, hvor man kommer hinanden ved, siger menighedsrådsformanden.Fordi sognet hverken har forsamlingshus eller skole, er kirken den samlende kraft i lokalsamfundet, mener andre kirkegængere

Der er ikke langt fra prædikestol til kirkebænk i den kompakte Sct. Jørgens Kirke i Svendborg, og højt til loftet er der heller ikke. Så da præst Martin Wemmelund indtager stolen for at holde sin prædiken, som denne søndag handler om de betroede talenter, står han bogstaveligt talt lige foran menigheden.

”Vi står i dag på et mærkeligt punkt i kirkeåret,” siger han. ”Søndag septuagesima. Nedtællingen fra jul er nu afsluttet. Snart - til fastelavn - begynder nedtælling til påske. Men lige nu står vi stille.”

Som præsten siger, er dette ikke nogen opsigtsvækkende søndag, men alligevel er bænkene i Sct. Jørgens Kirke proppet. Ganske vist er der barnedåb, og dåbsgæsterne til den lille Bella Mangor fylder derfor rækkerne godt ud.

Men dåb eller ej, skal man tro de tællinger, som bliver ført på Fyn, så er Sct. Jørgens Kirke en af de mest besøgte i stiftet. Selvom her ikke er plads til mere end 200 ad gangen, sidder der i gennemsnit 102 personer til en højmesse eller gudstjeneste i løbet af en uge.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.