Egedalsvænge får sit juletræ

Et par lokale klubber må måske lade livet, men juletræet forbliver i Egedalsvænge i år

Juletræet på Egedalsvænge i Kokkedal skabte en del debat sidste år, da man overvejede ikke at anskaffe sig et på grund af byens store andel af muslimer. Men juletræet endte alligevel på plads på vænget.
Juletræet på Egedalsvænge i Kokkedal skabte en del debat sidste år, da man overvejede ikke at anskaffe sig et på grund af byens store andel af muslimer. Men juletræet endte alligevel på plads på vænget. Foto: Thomas Lekfeldt/ Denmark.

Inden første søndag i advent vil juletræet stråle ud over bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal.

Afdelingsbestyrelsen har uden den store debat bestilt årets juletræ på afdelingens ejendomskontor, og det bliver sat op inden den 1. december.

Sevket Uslu fra afdelingsbestyrelsen forsikrer, at der i år ikke bliver de samme problemer som sidste år. Dengang kom det traditionelle juletræ først op på toppen af kineserhuset, som havepavillonen kaldes af de lokale borgere, efter en heftig debat i bestyrelsen. Den bredte sig til alle medier og ud over landets grænser, fordi et muslimsk flertal i bestyrelsen i begyndelsen ikke ville fortsætte den danske juletradition.

I år lyder der anderledes forsonlige juletoner, selvom en anden debat med udspring i afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge har fyldt medierne. Tilsyneladende vil et flertal i bestyrelsen, som er tilknyttet Hizb ut-Tahrir, forsøge at lukke en billardklub og en hyggeklub med navnet Det Gamle Vaskeri, fordi der bliver røget og drukket øl.

Men juletræet bliver der ikke pillet ved i år.

LÆS OGSÅ: Islam-debat fortsætter i Kokkedal

Vi har slet ikke drøftet sagen, men bare sagt, at juletræet kommer op, siger Sevket Uslu.

Det bekræfter Steffen Morild, som er formand for Boligforeningen 3B, som Egedalsvænge er en afdeling under. Han er endda blevet inviteret til den formelle jule-træstænding om kort tid.

Afdelingsbestyrelsen har ikke haft den store debat om juletræ i år. Til gengæld er der gang i andre diskussioner om klublokaler, siger Steffen Morild.

I år har der ikke været den store debat, fordi man i bestyrelsen selvfølgelig er klar over, at juletræet er en tradition, som beboerne gerne vil have. Men det har også vist, at der lokalt godt kan være den rummelighed, der skal til. Efter nogle møder sidste år har vi nu en konstruktiv dialog med afdelingsbestyrelsen og et fremadrettet samarbejde, siger Steffen Morild, der mener, at det lokale beboerdemokrati fungerer både med danske traditioner og med muslimske som for eksempel eid-fester.