Ekskluderer danskheden de religiøse mindretal i vores land?

Vor Frue Kirke i København set fra

Vor Frue Kirke i København set fra Rundetårn. Scanpix Denmark

Dansk kristendomskultur er problematisk for inklusionen af religiøse mindretal, mener FN . Men en privat tro er ikke ekskluderende, siger teolog

Det er fascinerende, at Danmark er så homogent et land og fortsat bygger på sin kristne historie – men det er ikke godt for religionsfriheden.

Det konkluderede FN’s særlige rapportør for tros- og religionsfrihed, Heiner Bielefeldt, i denne uge efter sit officielle besøg i Danmark. Her fik Danmark overordnet ros for at respektere trosfriheden, men også kritik for ikke at favne religiøse minoriteter. Ifølge Heiner Bielefeldt bygger forståelsen af danskhed i dag på en luthersk tro, hvor religion er noget privat, hvilket kan ekskludere religiøse mindretal, særligt muslimer.

”På mit besøg har jeg hørt mange sige, at selvom man som muslim har en dansk universitetsuddannelse, kan sproget flydende og har boet i Danmark længe, så føler man sig ikke integreret. For rigtigt at høre til skal man nemlig følge den lutherske tilgang til religion og gøre sin tro usynlig. Det er problematisk,” sagde Heiner Bielefeldt under et pressemøde tirsdag, hvor han også anbefalede, at man i Danmark med regeringen i front ændrer forståelsen af danskhed og gør den mere inkluderende.

Og Heiner Bielefeldt har en god pointe med sin kritik, mener generalsekretær i

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.