Folkekirke og folkeskole nærmer sig hinanden

”Skolerne bærer ikke på de samme fordomme som tidligere. I dag er det ikke farligere at tale om kristendom, end det er tale om hinduisme og Harry Potter. Her har Folkekirkens Skoletjeneste åbnet nogle døre, og skolerne kan i dag bedre se sig selv i det samarbejde, end når det er præsten, der kommer ud til skolen i præstekjole,” siger Finn Andsbjerg Larsen. Arkivfoto. Scanpix Danmark

Konfirmationsforberedelse er ved at genvinde pladsen i skoletiden, og Folkekirkens Skoletjeneste har succes hos lærerne. Samtidig viser ny undersøgelse, at færre danskere end for fire år siden ønsker kristendomskundskab omdøbt til religion

Efter at forholdet mellem skole og kirke flere gange har været på skilsmissekurs, har de to parter nu fornyet deres ægteskabsløfte.

Sådan lyder analysen fra Brian Arly Jacobsen, der forsker i blandt andet forholdet mellem stat, nation og religion ved Københavns Universitet. Vurderingen kommer på baggrund af flere nylige undersøgelser, der viser, at folkeskolen og folkekirke har nærmet sig hinanden. Det ses blandt andet ved et stigende antal lærere, der efterspørger undervisningsmateriale fra Folkekirkens Skoletjeneste, ved flertallet af kommuner, der vil være del af et forsøg om konfirmationsforberedelse i skoletiden og ved flere skolers deltagelse i julegudstjenester.

Endelig viser en ny undersøgelse præsenteret af DR Nyheder, at færre danskere i dag, 54 procent, ønsker at faget kristendomskundskab skifter navn til religion end i 2012, hvor 65 procent ytrede samme ønske i en lignende undersøgelse.

”I virkeligheden kan tilnærmelsen virke paradoksal, fordi religion ofte bliver fremstillet som et kontroversielt forhold, men det er især, hvis det er andres religion, der er tale om. Og det

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.