Folkekirken har generobret fastelavn

Fastelavn. 2.marts 2014 Fastelavnsgudstjeneste i Sankt Jakobs kirke på Østerbro ved sognepræst Mariann ...

Folkekirken har generobret fastelavn, mener Birgitte Stoklund Larsen. Billedet er fra 2014, hvor Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København holdt fastelavnsgudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning. Foto: Soeren Bidstrup / Scanpix Denmark

I morgen holdes der fastelavnsgudstjenester i mange af landets kirker. Men fastelavnsfest og tøndeslagning har ikke altid været velset i kirken

I morgen vil prinsesser, superhelte og alverdens dyr indtage landet. Det gælder også landets kirker, hvor fastelavnsgudstjenester for børnefamilier er blevet en populær begivenhed.

I Kongsted Kirke i Rønnede forventer man 300 gæster, når sognepræst Jeanette Capion på søndag holder fastelavnsgudstjeneste.

For Jeanette Capion er det vigtigt at give børnene en historisk bevidsthed om, at fastelavn ikke kun er en verdslig tradition, men en gammel tradition knyttet til kirken og den kristne faste.

”Fastelavn markerede indgangen til bodstiden. Nu har vi ikke bodstid længere, men det skal ikke forhindre os i at holde fast i festen,” siger sognepræst Jeanette Capion.

Fastelavn er ikke bare en verdslig tradition, men har afsæt i den bibelske fortælling om Jesus, der efter sin dåb begyndte sin 40-dages vandring. Vandringen endte med hans korsfæstelse og opstandelse, der i kirkeåret markeres med påsken.

I

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.