Grundtvig er næsten mere pietistisk end Indre Mission, når det gælder opstandelsen

”Jeg hæfter mig ved sætningen: Ikke et hår på jeres hoved skal gå tabt. Jeg ser frem til, at hele min ...

”Jeg hæfter mig ved sætningen: Ikke et hår på jeres hoved skal gå tabt. Jeg ser frem til, at hele min personlighed, psykisk og fysisk, skal reddes ind i Guds rige engang,” siger Jørgen Sejersgaard. Foto: Petra Theibel Jacobsen

I ny debatbog om opstandelsen leverer Grundtvigs prædikener skyts mod liberale kirkefolk. Den gamle salme- digter tog nemlig Jesu opstandelse helt bogstaveligt, mener en af bogens bidragydere sognepræstJørgen Sejergaard

Jørgen Sejergaard tøver lidt, før han svarer.

”Det er jo ikke, fordi folk kommer til mig og siger: ’Åh, den volder mig nu så mange kvaler, den opstandelse.’ De siger: ’Hvor er det dog vidunderligt.’”

Sognepræsten i Karlebo mener ikke, den debat, der fulgte i kølvandet på Ramsdal-sagen for halvandet år siden, har påvirket kirkegængerne hjemme i sognet. Til gengæld har den sat sine spor i ham. Tankerne har fået plads i bogen ”Opstand om opstandelsen”, hvori Jørgen Sejergaard og en række andre præster og teologer argumenterer for, at det kristne opstandelseshåb skal forstås bogstaveligt – at Kristus opstod fra graven i kød og blod, ikke som en eller anden metafysisk størrelse.

Læs anmeldelsen af bogen her.  

”Det er klart, at al modstand skærper sanserne og tvinger os til at arbejde grundigere. Men det er også enormt trættende. Tænk nu bare, hvis folk ville bruge tiden på at udbrede evangeliet frem for at modsige det,” siger han.

For halvandet år siden, da debatten var på sit højeste, sad Jørgen Sejergaard til middag hos

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.