Her står folkekirken dårligst: Kun hver femte er medlem

Her ses Tingbjerg med Aldi til venstre og beboelserne til højre og et høj hus i baggrunden. Peter Skaarup fra DF og Manu Sareen, Det radikale Venstre (R) er taget til Tingbjerg for at få folk til at stemme ved Folketingsvalget 2011. De mødes ved Tingbjerg kirke og går derfra ud for at møde dem. Generelt bliver de velmodtaget, men de unge indvadrede vil ikke fotograferes af pressen. Politiet er mødt op for at passe på at der ikke opstår problemer. Peter Skaarup er ikke just en populær mand i Tingbjerg. Folketingsvalget, 15 september 2011.

Tingbjerg Sogn har landets laveste medlemsskab af folkekirken med kun 19,2 procent. Området er kendetegnet ved mange indvandrere og efterkommere. Foto: Rune Johansen Denmark / Scanpix

relevante temaer

I københavnsk sogn er kun hver femte medlem af folkekirken. På landsplan er medlemsprocenten nu under 80 procent

Der er plads til forbedring.

Det vil være den positive fortolkning af folkekirkens situation i Tingbjerg Sogn i Københavns Kommune.

LÆS OGSÅ:  Biskop: Tomme kirker skal indberettes

Med en medlemsprocent på kun 19,2 procent markerer sognet sig som det sted i landet, hvor folkekirken står dårligst.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der samtidig forklarer Tingbjerg Sogns særligt lave medlemsprocent med, at sognet er kendetegnet ved en meget stor andel indvandrere og efterkommere.

Tallene indgår i den seneste opgørelse over folkekirkens medlemstal, og her viser tallene, at folkekirken for første gang nogensinde har opbakning fra færre end 80 procent af den samlede danske befolkning.

Helt præcist er medlemsprocenten nu nede på 79,8 procent, hvilket er et fald på 0,6 procent i forhold til januar 2011. For 20 år siden, 1992, lød medlemsprocenten på 88,2 procent.

Den højeste andel folkekirkemedlemmer finder man i Vestjylland, Nordjylland og Sydjylland

Morten Rasmussen

Født 1972. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1998. Tidligere ansat som journalist ved Randers Amtsavis, Landsbladet, ErhvervsBladet og Ingeniøren. Journalist på Kristeligt Dagblad 2001-2008 med integration, organdonation, kloning, abort og sundhed som stofområde.Netredaktør på Kristeligt Dagblads Digitale Medier fra januar 2010 til august 2012.Presserådgiver ved Sundhedsstyrelsen fra august 2012 til marts 2013. I dag indlandsredaktør på Kristeligt Dagblad

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream. Piano Concertos

kr. 119,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, hvid

kr. 599,00 Køb

Strauss - Complete Operas

kr. 679,00 Køb

W.A. Mozarts Klaverkoncerter

kr. 399,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.