Hvert femte kirkesogn har ikke fremlagt regnskaber

Silhuet af Esajas Kirke i solnedgang, set gennem trægrene fra Holmens Kirkegård en kold vinterdag. ...

En optælling foretaget af Kirkeministeriet i denne uge viser, at 20 procent af sognene stadig manglede at offentliggøre regnskabet for 2014, det seneste regnskab, mens 5 procent manglede at lægge budgettet for 2016 frem. Foto: Christian Lindgren / Scanpix Denmark

En femtedel af sognene har ikke efterlevet Kirkeministeriets løfte om åbenhed om folkekirkens økonomi, viser optælling. Selvom folkekirkens økonomi er mindre professionelt anlagt end andre offentlige institutioners, skal der stadig være styr på den, siger professor

Forbrugsfest i folkekirken. PH-lamper og dyre præstekjoler. Folkekirken ødsler med pengene.

Spalterne fyldes jævnligt med beretninger om folkekirkens overforbrug. Så for at imødekomme, hvad kirkeminister Bertel Haarder (V) har betegnet som ”myter og fordomme rundt omkring om, hvad kirken egentlig bruger pengene til”, udsendte Kirkeministeriet for nylig en pressemeddelelse for at fortælle, at der med udgangen af januar 2016 for første gang er ”fuld adgang til at se samtlige cirka 1750 menighedsråds budgetter og regnskaber” via nettet og sogn.dk.

Den udmelding er der dog ikke fuld dækning for. En optælling foretaget af Kirkeministeriet i denne uge viser, at 20 procent af sognene stadig manglede at offentliggøre regnskabet for 2014, det seneste regnskab, mens 5 procent manglede at lægge budgettet for 2016 frem.

Samme billede tegner sig i en stikprøve foretaget af Kristeligt Dagblad. Af 50 tilfældigt udvalgte sognes hjemmesider havde 23 ikke offentliggjort det nyeste regnskab eller budget.

Det efterlader et billede af folkekirken som uorganiseret, mener Bent Meier Sørensen, professor

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.