I Silkeborg beder man om folkestøtte til kirkekunst

Peter Brandes,  DHL.

Med sine forslag til nyt alterbord og knæfald i Silkeborg Kirke ønsker Peter Brandes at vise historien forud for korsfæstelsen, som i dag udgør kirkens alterudsmykning i form af en forgyldt korsfigur. ”Alterbordet viser, at Jesus på en måde bærer sig selv to gange – som menneske og som lam – og det bruger jeg til at vise, at han ikke er på vej til døden, men på vej til livet,” forklarer Peter Brandes. Privatfoto

Silkeborg Kirke skal igennem en større indvendig renovering. Men menighedsrådet vil gerne tilføje kunst til rummet og beder nu borgerne i byen om støtte til finansiering af et forslag fra Peter Brandes, der fuldender påskefortællingen i kirken

Silkeborg Kirke er fyldt som til juleaften denne lørdag formiddag i marts.

Mens torvehandlen udenfor lokker med tilbud på tulipaner og nyrøget laks, så har kirken i byens midte trukket endnu flere indenfor til et oplæg med kunstneren Peter Brandes om det forslag, han har lavet til en ny kunstnerisk udsmykning af kirken.

Til april går en større indvendig renovering af kirken i gang, som Silkeborg Provsti har bevilget 15 millioner kroner til. I det beløb er der dog ikke afsat penge til kirkekunst.

”Men så fik vi en henvendelse fra nogle kirkeinteresserede borgere, som sammen med byens Galerie Moderne og kunstneren Peter Brandes havde et konkret forslag til også at føje en kunstnerisk udsmykning til restaureringen. Og efter menighedsrådets første møde med Peter Brandes var vi både overbeviste og helt enige om, at hans bud på et nyt alterbord og nyt knæfald virkelig ville være en gevinst for kirkerummet ved at tilføje det fortællende element til vores kirke, som vi savner,” fortæller Ingrid Mejer Jensen, der er formand for menighedsrådet i Silkeborg Kirke.

Derfor beder menighedsrådet nu byens borgere om hjælp til at

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.