Katolikker og lutheranere markerer for første gang Reformationen i fællesskab

Domkirken i Lund er ramme om det historiske møde mellem katolikker og lutheranere, der den 31. oktober i ...

Domkirken i Lund er ramme om det historiske møde mellem katolikker og lutheranere, der den 31. oktober i fællesskab højtideligholder 500-året for Reformationen. – Foto: Finn Heidelberg/Polfoto

Der er vilje hos både katolikker og lutheranere til at gå videre på vejen mod fælleskabet om nadver, dåb og embede, selvom dialogen i de senere år har stået lidt stille
Birger Nygaard, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd

Det er et historisk møde, når paven og lutheranere i fællesskab højtideligholder 500-året for Reformationen i Lund Domkirke på mandag. Iagttagere forudser stadige tilnærmelser mellem katolicismen og protestantismen uden den helt store forbrødring

Efterårets kirkelige verdensbegivenhed på den anden side af sundet trækker fulde huse. Pave Frans og præsidenten for Det Lutherske Verdensforbund, den jordanske biskop Munib Younan, mødes den 31. oktober i Lund Domkirke for at markere 500-året for Reformationen sammen med 800 indbudte gæster. Flere end 10.000 interesserede vil samtidig deltage i højtideligheden fra tilskuerpladserne i Malmø Arena.

Begivenheden er historisk, for det er første gang, at den lutherske og den katolske kirke på globalt niveau markerer Reformationen sammen. Og samtidig er det første gang i knap 30 år, at en pave besøger Skandinavien.

”De seneste paver har gjort meget ud af at besøge alle verdensdele, men især Asien og Afrika, hvor den kristne tro breder sig mest. At Pave Frans nu kommer til Sverige viser, at han også tager Skandinavien alvorligt som en vigtig del af den kristne katolske verden”, siger professor emeritus ved Roskilde Universitet, Brian Patrick McGuire, der følger katolske forhold.

Det historiske møde mellem katolikker og lutheranere på højeste niveau finder sted i en venskabelig atmosfære. De to

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.