Konfirmander skal lære om seksuelle grænser

Præst Lene Sander underviser konfirmander i Houlbjerg Kirke og den tilhørende konfirmandstue på den gamle ...

I et nyt undervisningsforløb for konfirmander, skal de sammen med præsten reflektere over seksuelle grænser. Arkivfoto Foto: Bi Amstrup / Scanpix Danmark

Sex og ungdomsliv er på vej ind i konfirmationsforberedelsen med nyt undervisningsmateriale. Vi skal tættere på de unges hverdag, lyder forklaringen. Den slags emner bør være en opgave for familien, ikke for præsten i de få timer, der er afsat til konfirmationsundervisning, mener præst

Kunne du finde på at gå på date med en fyr for at få en taske eller en smartphone? Og hvad forstår du ved ordet ”prostitution”?

Det er nogle af de spørgsmål, unge skal forholde sig til i et nyt undervisningsforløb for konfirmander. Sammen med præsten skal de reflektere over seksuelle grænser, mens de blandt andet stifter bekendtskab med begreber som gråzoneprostitution, hvor en person modtager gaver for en seksuel ydelse, og sugardating, hvor yngre finder sammen med ældre for pengenes skyld.

Bag forløbet står RedenUng, som hører under KFUK’s Sociale Arbejde og også netop har færdiggjort lignende materiale til udskolingen og videregående uddannelser.

Udviklingschef Marie Louise Løvengreen finder det oplagt at henvende sig direkte til konfirmander.

”Det er netop i den alder, at mange får de første introduktioner til sex og seksuelle grænser, og selvom de stadig er unge, begynder deres udvikling at gå stærkt herfra. Ved at tage emnet op i konfirmandundervisningen kan de unge få et etisk og teologisk lag oven på deres

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.