Kritik: Folkekirken forsømmer debat om køn og ligestilling

"Symbolværdien af, at kvinder i skandinaviske lande har uindskrænket adgang til et 'helligt' embede som præstens, skal ikke undervurderes, når det handler om ligestilling mellem kønnene,” siger Povl Götke.

Køn og ligestilling har præget dagsordenen i 2016, men folkekirken er fraværende i debatten, mener kirkelige debattører

Siden begivenhederne nytårsnat i den tyske by Köln har køn, kultur og ligestilling været årets debatemne. Men selvom den danske folkekirke var det første kirkesamfund i verden, der tilbage i 1948 tillod kvindelige præster, og Danmark netop er blevet kåret til det bedste land i verden for kvinder at leve i, så fylder debatten om køn og ligestilling påfaldende lidt i folkekirken, mener flere iagttagere.

Når så få præster markerer sig i debatten om køn, kultur og religion, kan det hænge sammen med en udbredt tendens i folkekirken til ikke at ville fremhæve kristendommen i forhold til andre religioner, mener valgmenighedspræst Nana Hauge.

”Derfor tier man enten stille, eller man skynder sig at relativere: Vi har jo også kvindefjendske missionspræster herhjemme, eller hvad man kan finde på at sige. Det fører til en nivellering, hvor folkekirkens præster i stedet burde fortælle klart og tydeligt, hvorfor vi har et andet syn på køn og ligestilling,” siger Nana Hauge.

Den vurdering er sognepræst og forfatter til antologien ”Kvinde - Mand - Kirke” Eva Holmegaard Larsen ikke enig i.

”Folkekirken repræsenter mange røster, også dem som

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.