Kritik: Universitetsteologien svigter den offentlige samtale

Sankt Petri Kirke med Københavns Universitet på Fiolstræde i

Sankt Petri Kirke med Københavns Universitet på Fiolstræde i forgrunden. Foto: Christian Lindgren / Scanpix Denmark

De teologiske uddannelser i København og Aarhus står foran markante nedskæringer. Det er udtryk for, at de klassiske åndsvidenskaber er under pres på det moderne universitet, men universitetsteologien har også selv været for dårlig til at gøre sig gældende i den offentlige debat, mener flere kritikere

Faget teologi er under pres. Mens Det Teologiske Fakultet i København skal reducere medarbejderstaben med 13,2 procent og dermed er det hårdest ramte af universitetets seks fakulteter, forventer teologi i Aarhus også en markant reduktion i optaget af studerende og mængden af videnskabeligt personale som følge af ny dimensioneringsmodel og besparelser på op mod 300 millioner kroner på universitetet.

Teologien skal finde sin plads i et samfund, der tøver med at anerkende vigtigheden af åndsvidenskab og af modet til videnskabeligt at beskæftige sig med de største og vanskeligste spørgsmål, siger dekan på Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet, Kirsten Busch Nielsen.

Det kan ikke undgå på langt sigt at få konsekvenser, understreger hun.

”De aktuelle bevillingsmæssige nedskæringer får konkrete og mærkbare konsekvenser for både forskning og undervisning i teologi. Samfundet bliver ikke fattigere af det fra i dag til i morgen. Og vi arbejder ufortrødent videre med opgaverne. Men i et større perspektiv risikerer vi som samfund at blive ramt på udsyn og hukommelse og dermed på

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.