Babysalmesang, mandeaften og koncerter: Kulturelle tilbud gør kirken mere indbydende

Dørtærsklen til kirken skal sænkes, hvis kirkegangen skal op. Sådan lyder det fra en række af landets ...

Dørtærsklen til kirken skal sænkes, hvis kirkegangen skal op. Sådan lyder det fra en række af landets mest popu-lære kirker. Her er der dåb i Sct. Jørgens Kirke ved Svendborg, en af Fyns mest besøgte kirker. Foto: Asbjørn Sand/Scanpix / Scanpix Denmark

En kirke i dag skal tilbyde andet end søndagsgudstjenester for at trække folk til, siger teologer. Og har kirken de rigtige arrangementer, øges kirkegangen

Babysalmesang, mandeaften, filmaftener og meget andet.

Landets kirker tilbyder en række arrangementer hen over ugen, og den brede vifte af begivenheder i folkekirken er med til at øge antallet af kirkegængere, som deltager i ugens gudstjenester. Det fortæller præster i flere populære kirker i dagens Kristeligt Dagblad, og lektor Hans Raun Iversen, der forsker i praktisk teologi på Københavns Universitet, er enig.

”I folks optik er kirken en del af kulturlivet, og det skyldes særligt, at kirken selv tilbyder den slags. Og kommer folk i løbet af ugen, er der også en god chance for, at de vil komme igen om søndagen,” siger Hans Raun Iversen.

Kristeligt Dagblad har talt med 10 danske kirker, som har høj kirkegang. 9 ud af 10 af dem har flere sociale eller kulturelle arrangementer på tværs af ugen, og en række af præsterne mener, at de ugentlige begivenheder øger fremmødet til gudstjenesterne.

En af dem er Niels Jørgen Kobbersmed, præst i Zions Kirke i Esbjerg.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.