Digter: Man skal finde befrielsen i det uvisse

Man ikke skal blive uvenner med sin rolle i livet. Det råd har Vibeke Pilar Carstensen fået af sin mor. – ...

Man ikke skal blive uvenner med sin rolle i livet. Det råd har Vibeke Pilar Carstensen fået af sin mor. – Privatfoto.

Vibeke Pilar Carstensen er overbevist om at lade det uvisse i livet være uvist. Derfor forsøger den bogaktuelle digter at slutte fred med usikkerheden og have tillid til kærligheden

Hvordan vil du beskrive din tro?

Jeg er kristen, og for mig er Gud kærlighed. Jeg tror på, at kærlighed er det største og vigtigste, vi som mennesker kan opnå og give. Jeg tror på et uendeligt liv og et liv efter døden, men jeg tror ikke, man skal gå for meget ind i hvordan og hvorledes. Man skal lade det uvisse være uvist.

Hvordan var forholdet til religion i dit barndomshjem?

Jeg er katolsk opdraget, men der var plads til kritik af kirken i mit barndomshjem. Vi kunne gå i kirke om søndagen og bagefter gå hjem og spise pandekager og tale om de ting, vi synes var mærkelige ved kirken. Det var overordnet i mit barndomshjem, at vi ikke var mere hellige end andre.

Ateister og alle andre var lige så gode mennesker i mit barndomshjem. Man kan sige, at vi blev opdraget socialistisk religiøst, fordi religion blev set som en privatsag.

Hvad har udfordret din tro?

Mistillid – og her tænker jeg på min egen manglende tiltro til at være elsket ubegrænset. Mistillid kan gøre, at man ikke altid er så stærk i troen til andre mennesker eller til Gud. Men jeg prøver at sige til mig selv, at det eneste, jeg ved, er

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.