Enhedslisten: Vi ønsker en helt sekulær folkeskole

RB PLUS. Enhedslistens kamp for det sociale flertal. Sammen med Socialdemokraterne og DF vil Enhedslisten ...

Enhedslisten kirkeordfører Pelle Dragsted vil have konfirmationsforberedelsen ud af skoletiden. Derfor er han kritisk over for undervisningsminister Ellen Trane Nørbys forsøgsordning, som et stort antal kommuner har tilmeldt sig. Foto: Simon Læssøe Foto: Simon Læssøe / Scanpix Denmark

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) afviser, at skoler har et økonomisk incitament i at lægge konfirmationsforberedelse i skoletiden

Der har ikke været kroner og øre inde i overvejelserne, når undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) gennem en forsøgsordning har givet landets kommuner mulighed for at lægge konfirmationsforberedelsen ind i skoletiden.

Det fremgår af et svar fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling til Enhedslistens kirkeordfører, Pelle Dragsted.

64 kommuner ud af samtlige 94 kommuner har søgt og fået tilladelse til at indlemme konfirmationsforberedelse i skoletiden igen. På baggrund af den store interesse har Pelle Dragsted spurgt:

”Kan ministeren (kirkeministeren, red) bekræfte, at rammeforsøget med konfirmationsforberedelse i skoletiden giver kommunerne et økonomisk incitament til at erstatte den understøttende undervisning med konfirmationsforberedelse, og mener ministeren, at dette er hensigtsmæssigt?”.

Kirkeminister Bertel Haarder (V) har overladt besvarelsen til Undervisningsministeriet, som sagen hører under. Han har dog også selv underskrevet svaret.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.