NOTER

ODENSE Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) inviterer til konference om folkekirkens indsats i forhold til den ældre del af befolkningen, herunder demensramte, samt de pårørende og det sundhedsfaglige personale. Det sker den 12. maj i Nordatlantisk Hus i Odense, hedder det i en pressemeddelelse. En stadig større del af den danske befolkning hører til i kategorien ældre, og antallet af borgere med demensproblematikker er ligeledes stigende. Derfor spørger FUV, hvordan folkekirken med sin sjælesorg, sine ritualer, bønner, salmer og sange og frivillige kan blive en større ressource.

SØNDERBORG Flere kirker i Sønderborg Provsti planlægger, hvad de skal gøre med kirkegårde, der risikerer forfald, fordi sognebørnene fravælger de store kistegravsteder til fordel for meget mindre urnenedsættelser, skriver JydskeVestkysten. I Lysabild står for eksempel to ud af tre gravsteder ubenyttede hen. Det er dyrt for kirkerne at vedligeholde det stigende antal tomme gravsteder. ”Hvis man ikke passer på, kommer kirkegården til at spise alle kirkens penge,” siger provst Anne Margrethe Hvas og konstaterer, at de fleste af provstiets 26 sognekirker har for meget plads på kirkegården.

SKAGEN Det vil fremover koste 2000 kroner at blive viet i kirkerne i Skagen og Hulsig, hvis brudeparret er uden tilknytning til sognet, skriver Nordjyske. Det ligger fast, efter at provstiudvalget i Frederikshavn Provsti netop har godkendt ikke blot beløbets størrelse, men også at menighedsrådet, efter opfordring fra kirkernes præster, opkræver betaling for vielse eller kirkelig velsignelse af par, der ikke er hjemmehørende i sognet. Arne Waage Beck, der er formand for menighedsrådet i Hulsig, siger, at det kun er ganske få par, der har skullet betale for en vielse eller kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab i Skagen eller Hulsig Kirke.

HILLERØD Organisationen Natteravnene får nu en konkurrent i form af Kirke Care, der for tiden gør sig klar til at brede sig ud over hele Danmark, hvor der er interesse for idéen, skriver Nordjyske Stiftstidende. Kirke Care har i en længere periode været til stede i Hillerøds aften- og nattemiljø, hvor de frivillige i projektet har været med til at skabe tryghed og omsorg for unge og andre sårbare. Den Folkekirkelige Udviklingsfond har netop givet 100.000 kroner i støtte til, at projektet kan bredes ud til hele landet. De frivillige har gennemgået 30 timers oplæring.