Ny digital idébank skal lette kirkens arbejde

Janus Maigaard er mekaniker og har startet et autoværksted for unge i forbindelse med en sin baptistkirke i Roskilde.

Arkivfoto: Billede fra det værksted, hvor vinderen af Kristeligt Dagblads intitativpris i 2010, C.A.R.-projektet, arbejder. Her ses Janus Maigaard, er mekaniker og har startet et autoværksted for unge i forbindelse med en baptistkirke i Roskilde. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen

Giv en idé videre, og lad dig inspirere af andres idéer og erfaringer. Det er tanken bag Idébanken på kristendom.dk, som er et bibliotek med nye og velafprøvede kirkelige initiativer

Levende julekalender, star night for minikonfirmander og kirkecafé for enlige forældre. Det er blot tre af de i alt 355 kirkelige idéer, som allerede er at finde i Idébanken på Kristeligt Dagblads baggrundsportal kristendom.dk.

Som en opfølgning på konkurrencen Kristeligt Dagblads Initiativpris har avisen samlet alle indkomne initiativer fra såvel 2010 og 2011 i en stor database, som er let at søge i. Alle forslag til Kristeligt Dagblads Initiativpris kommer automatisk i idébanken. Men året rundt kan man uploade sin idé.

Alle initiativer er kategoriserede, så hvis man mangler en idé til et kirkeligt børnearrangement, kan man søge i kategorien Børn og unge, og mangler man inspiration til en ny gudstjenestetype, kan man orientere sig i de mange idéer i kategorien Gudstjenesteformer.

Tilbuddet føjer sig til flere andre muligheder for kirkerne i Kristeligt Dagblads online-univers, såsom fotodeling og kirkekalenderen Kirku, der også er gratis tilgængelige døgnet rundt. Find idébanken på kristendom.dk/idébanken.

Lea Schøler Christensen

Født 1976. Cand. mag. i dansk og fransk fra Københavns Universitet i 2005. Tidligere fagredaktør på kristendom.dk og freelance-skribent for Kristeligt Dagblad. Ansat som redaktør for kristendom.dk 2007 og er i dag redaktør for både kristendom.dk, religion.dk og pilgrimsvandring.dk. Daglig koordinator af de 20 fagredaktørers arbejde.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

KRIGEN 1914-1918

kr. 249,00 Køb

TILGIVELSENS BOG

kr. 249,00 Køb

Den tyske hemmelighed - dokumentarfilm

kr. 179,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Mød Desmond Tutu og hans datter Mpho Tutu

kr. 70,00 Køb

STYRK DIT BARNS KARAKTER - et forsvar for børn, barndom og karakterdannelse

kr. 249,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.