Paven mister moralsk gennemslagskraft med Trump-kritik

Pope Francis leads the First Vespers and Te Deum prayers in Saint Peter's Basilica at the Vatican ...

En ting er, at paven i generelle vendinger taler om barmhjertighed og for en kristen-human tilgang til flygtninge og indvandrere. Men ved så entydigt at tage stilling i et kompliceret politisk spørgsmål, som deler hele den amerikanske befolkning, går paven meget længere ind i det politiske område end sine forgængere, vurderer Jakob Egeris Thorsen. Foto: Max Rossi/Lane Hickenbottom / Scanpix Denmark

Med sine udtalelser om, at den republikanske præsidentkandidat Donald Trump ikke er kristen, har paven begået en stor fejl, vurderer flere iagttagere

En person, som kun tænker på at bygge mure og ikke broer, er ikke kristen. Sådan lød det fra pave Frans med direkte adresse til den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, som ønsker at opføre en mur på grænsen mellem USA og Mexico for at forhindre illegale immigranter i at komme ind i det forjættede land.

Udtalelsen har vakt furore verden over, og Trump var hurtig til at tage til genmæle, da han kaldte det vanærende at sætte spørgsmålstegn ved en anden mands tro.

Paven har begået en enorm diplomatisk brøler, vurderer post- doc ved institut for kultur og samfund på Aarhus Universitet og iagttager af katolske forhold Jakob Egeris Thorsen.

”Det er helt vildt, at paven siger, som han gør. At kritisere en bestemt person og hævde, at han ikke er kristen, er på alle måder utilstedeligt. Også for en pave. Det er ubetænksomt ud over alle grænser, og der er ingen tvivl om, at Vatikanets diplomati nu arbejder på højtryk for at begrænse skaderne,” siger han.

En ting er, at paven i generelle vendinger taler om barmhjertighed og for en kristen-human tilgang til flygtninge og indvandrere. Men ved så entydigt at tage stilling

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.