Politikere er åbne for ændringer i kirkeskatten

Beslutningsforslaget fra Liberal Alliance forventes klar inden for de næste par dage og vil blive behandlet i løbet af foråret. Foto: Keld Navntoft/Scanpix / Scanpix

Liberal Alliance vil en af de kommende dage indsende et beslutningsforslag om, at folkekirkens præstelønninger og aktiviteter fremover skal finansieres af kirkeskatten og dermed af folkekirkens medlemmer

”Hovedprincippet er, at vi adskiller statens og folkekirkens økonomi,” siger Mette Bock, kirkeordfører for Liberal Alliance.

Partiet vil en af de kommende dage indsende et beslutningsforslag om, at folkekirkens præstelønninger og aktiviteter fremover skal finansieres af kirkeskatten og dermed af folkekirkens medlemmer.

Ifølge forslaget skal staten kun finansiere ydelser som fødselsregistrering, vedligeholdelse af kirkegårde og bevarelse af kulturarv, som er ydelser, folkekirken leverer til alle i samfundet. Venstre, Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre er åbne for at se på forslaget, mens Dansk Folkeparti og De Konservative er uforstående over for Liberal Alliances forslag.

Louise Elholm Schack, der er medlem af Kirkeudvalget og tidligere kirkeordfører for Venstre, er positiv over for Liberal Alliances forslag:

”Vi er åbne for at se på forslaget, men det er også vigtigt at være opmærksom på, at på rigtig mange områder er kirken en integreret del af det danske samfund. Mange danskere er kulturkristne, og nogle gange vier præster også folk, der ikke betaler kirkeskat. Så der vil

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.