Politikere ønsker mere åbenhed om halal

Dyrevelfærd er vigtigere, end om dyrene er halalslagtet eller ej. Sådan lyder det fra de fleste af partiernes fødevareordførere. Scanpix Denmark

Flere partier ønsker mere åbenhed om dansk halalpraksis, men vil kun stille krav om mærkning via fælles EU-ordning. S og DF ønsker klarhed om, hvad penge til halalgodkendelser bliver brugt til

Dyrevelfærd er vigtigere, end om dyrene er halalslagtet eller ej. Sådan lyder det fra de fleste af partiernes fødevareordførere. Og selvom flere af dem gerne vil have mere åbenhed om dansk halalpraksis, skal det i udgangspunktet være frivilligt for fødevarebranchen.

Kun Dansk Folkeparti ønsker at stille krav til producenterne om en dansk halalmærkning.

”Som det er i dag, har danske forbrugere ingen chance for at vide, om deres kød er halalslagtet eller ej. En mærkningsordning vil give forbrugerne et reelt og frit valg,” siger fødevareordfører Lise Bech (DF).

Hun har det generelt mærkeligt med den udbredte halalpraksis i Danmark.

”Jøder og andre religiøse mindretal har i årevis levet side om side med danskere uden at stille særlige krav til vores fødevareproduktion. Men fordi antallet af muslimer stiger, skal reglerne og dansk slagtepraksis ændres. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal underkaste os på den måde og have en religiøs praksis presset ned over dansk madproduktion,” siger Lise Bech.

Men et dansk lovkrav til fødevareproducenterne vil være konkurrenceforvridende, påpeger Venstres

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.