Præst rapper sig gennem juleevangeliet

Foto: Skærmbillede fra Youtube

relevante temaer

SE VIDEO Britisk præst er blevet landskendt for sin ganske særlige fremførsel af juleevangeliet

"Intet hotel, intet motel, intet sted at skifte sin baby - hun svøbte ham i et tæppe og lagde ham i en krybbe".

Sådan - frit og en anelse klodset oversat fra engelsk til dansk - lyder det blandt andet i en ganske særlig af juleevangeliet, som har gjort en britisk præst landskendt.

JULEEVANGELIET:Læs hele juleevangeliet her

Gavin Tyte, der er hjælpepræst i sognene Uplyme og Axmouth, var i forvejen kendt af sognebørnene for sin forkærlighed for rap og for sine evner som såkaldt "human beatbox" - en menneskelig rytmeboks, der alene med munden kan lyde som et helt trommesæt.

Derfor valgte han sidste år at rappe sig gennem juleevangeliet, mens han i år er gået skridtet videre og har lavet en hel video, som på hjemmesiden Youtube i skrivende stund er set af næsten 20.000.

I videoen, som ser over denne artikel, optræder Gavin Tyte som tre forskellige karakterer, Herrens engel, en fortæller og en af hyrderne, som på skift rapper sig gennem hele juleevangeliet for til sidst at afslutte med navnet på verdens nyfødte frelser, Jesus.

Gavin Tyte har rappet siden otte-årsalderen og har været professionel musiker inden han blev ordineret til præst, skriver den britiske avis The Guardian.

Morten Rasmussen

Født 1972. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1998. Tidligere ansat som journalist ved Randers Amtsavis, Landsbladet, ErhvervsBladet og Ingeniøren. Journalist på Kristeligt Dagblad 2001-2008 med integration, organdonation, kloning, abort og sundhed som stofområde.Netredaktør på Kristeligt Dagblads Digitale Medier fra januar 2010 til august 2012.Presserådgiver ved Sundhedsstyrelsen fra august 2012 til marts 2013. I dag indlandsredaktør på Kristeligt Dagblad

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, hvid

kr. 599,00 Køb

Den tyske hemmelighed - dokumentarfilm

kr. 179,00 Køb

RØDE HUNDE GØR IKKE

kr. 249,00 Køb

Leonard Bernstein Collection. Vol. 1.

kr. 799,00 Køb

Tiny Audio M5 DAB+ og FM radio, sort

kr. 599,00 Køb

Bachs mesterværker

kr. 699,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.