Præster: Rådhusets straksvielser mangler respekt for ægteskabet

Ved en "happening" vil par kunne blive straksviet på Københavns Rådhus.

Ved en "happening" vil par kunne blive straksviet på Københavns Rådhus. Arkivfoto: Foto: Leif Tuxen

På årets skuddag kan par komme ind fra gaden og give hinanden deres ja på Københavns Rådhus. DF-borgmester vil promovere København som kærlighedens by, men tiltaget viser et problematisk syn på ægteskabet, lyder kritik

Det er ikke kun Paris, der kan bære titlen som kærlighedens by, men også København. Det mener kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Carl Christian Ebbesen (DF), der står bag et særligt vielsesarrangement på årets skuddag. På onsdag er det muligt for par at komme ind fra gaden og kort efter komme ud fra rådhuset som ægtefolk. Den slags vielsesarrangementer skal være med til at promovere hovedstaden som kærlighedens by, men de såkaldte straksvielser møder kritik fra præster.

”Jeg synes ikke, det er rådhusets opgave at opfordre til at blive gift som en del af et reklamestunt. Det vil svare lidt til, hvis vi i Jyllinge Sogn havde en friluftsgudstjeneste om ni måneder og så gik ud og sagde til folk 'lav nu nogle børn, så vi kan få nogen, der skal døbes til den gudstjeneste'. Jeg synes, initiativet er useriøst og mangler respekt for ægteskabet, når du kan få ideen om at blive gift om formiddagen, og så er det hele overstået om eftermiddagen. Normalt tager det tre uger at få papirerne, men her gør de det, mens folk venter, og når man kan blive gift og skilt uden forberedelsestid, tager det seriøsiteten ud af ægteskabet,” siger Kaj Bollmann, der er sognepræst i Jyllinge ved Roskilde.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.