Rapport om hadforbrydelser affejes som ubrugelig

”Vi kan ikke diskutere hadforbrydelser mod religiøse på et konstruktivt plan med sådan en tilgang. Særligt i forhold til den stigende antisemitisme er det dybt kritisabelt, at jøderne skal bruge deres egne ressourcer på at lave en kortlægning. Det gælder også det muslimske samfund,” siger Khaterah Parwani. Foto: Kasper Palsnov / Scanpix Denmark

Ny rapport om hadforbrydelser kritiseres for at ignorere oplysninger om ofrenes religiøse baggrund

Hvad kan man bruge en rapport om hadforbrydelser til, når den ikke afdækker ofrenes baggrund?

Det spørgsmål stiller iagttagere sig selv efter offentliggørelsen af en statslig rapport om hadforbrydelser, som kritiseres for at ignorere afgørende oplysninger om religiøs chikane.

Kortlægningen, der er foretaget af konsulentvirksomheden Cowi for Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, tager udgangspunkt i svar fra 6043 personer og viser, at 2,4 procent er sikre på eller har svaret ”ja, måske” til, at de er blevet udsat for en hadforbrydelse på grund af deres religion og tro. Det svarer til 142 personer.

Men undersøgelsen, der er bestilt af Integrationsministeriet, viser altså intet om, hvilken religion ofrene for hadforbrydelser har. Det skyldes ifølge rapporten blandt andet, at følsomme oplysninger om eksempelvis personers tro ikke må behandles uden samtykke. Derudover vurderes det, at spørgsmål om eksempelvis ”religiøst tilhørsforhold” vil være behæftet med usikkerhed, ”hvilket kan være problematisk i forhold til, hvordan opgørelser og resultater kan anvendes i den offentlige debat”- som der står i rapporten.

Men hensynet

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.