Troen på reinkarnation er et tegn på samtidens feel good-mentalitet

Dobbelt så mange danskere tror på reinkarnation som på kristen opstandelse, især kvinder. Her ses et arkivbillede fra en Mystikkens Univers-messe i København i 2003, hvor 150 var mødt op til et foredrag om reinkarnation for at høre om deres tidligere liv. Scanpix Danmark

Dobbelt så mange danskere tror på reinkarnation som på kristen opstandelse, især kvinder. Markant udvikling, siger forsker

Reinkarnation hører ikke hjemme i folkekirken. Sådan lød det samstemmende fra teologer, præster og biskopper, efter at sognepræst i Vig Annette Berg sidste år luftede sin tro på reinkarnation. Men forestillingen om reinkarnation vinder alligevel frem i Danmark.

I en ny YouGov-undersøgelse svarer 22 procent af danskerne, at de tror på reinkarnation, mens kun 11 procent tror på, at mennesker kan opstå fra de døde. Selv når man tager højde for den usikkerhed, der altid vil være forbundet med at spørge til folks tro på livet efter døden, er der tale om en markant udvikling, siger Lars Ahlin, lektor i religionsvidenskab ved Aarhus Universitet.

Han peger på, at reinkarnation i højere grad end kristendommens dogme om opstandelse appellerer til moderne danskeres diffuse tro på et liv efter døden og henviser til en lignende tendens i Den Danske Værdiundersøgelse, som viser, at troen på reinkarnation i perioden 1981-2008 steg fra 11 til 17 procent.

”Mens den traditionelle og dogmatisk forankrede kristendom falder i popularitet, vokser den mere diffuse og

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.