Religiøse ledere: Troende afskæres fra job

Unge troende vil ikke blive offentligt ansatte lærere og læger, hvis det britiske parlamentet vedtager lovforslag om homoseksuelle ægteskaber, lyder advarslen

Billede af Arne Roel Jørgensen som har boet på drengehjemmet Godhavn.
Billede af Arne Roel Jørgensen som har boet på drengehjemmet Godhavn. Foto: Amer Ghazzal Demotix Denmark.

Grupper af kristne og troende fra andre religioner har i sidste øjeblik gjort et forsøg på at forhindre det britiske parlament i at gå videre med lovforslaget om homoseksuelle ægteskaber. I et åbent brev i avisen Daily Telegraph advarer en række kristne på tværs af trosretninger mod konsekvenserne af loven.

Centralt i deres budskab er, at unge kristne kan blive presset til at opgive en fremtidig karriere som læge eller skolelærer, hvis loven bliver vedtaget.

De fremhæver, at offentligt ansatte har en pligt til at yde deres service til alle, og at de dermed risikerer at blive stemplet som homofobiske, hvis de står ved deres tro.

Hvis loven bliver vedtaget uden en meget mere tydelig beskyttelse af ytringsfriheden og friheden til at have en tro, vil lærere og andre offentligt ansatte være nødt til at vælge mellem samvittighed og karriere, og mange vil fravælge at være involverede i den offentlige sektor og velgørende organisationer, hedder det i brevet.

Det er blandt andre underskrevet af nummer to i det katolske hierarki, ærkebiskop Peter Smith af Southwark i London, samt af lederne af den anglikanske gruppe Co-Mission og repræsentanter for uafhængige evangelikale kirker.

LÆS OGSÅ:Britiske biskopper må leve i registreret partnerskab

Over weekenden protesterede også 505 imamer mod lovforslaget.

Det muslimske samfund tager dette meget, meget alvorligt. Vi er tilhængere af forskellighed, og vi vil leve fredeligt sammen med andre, men vores store bekymring er, hvordan regeringen omdefinerer familien, og den effekt, det vil have på vore børn, siger imam Suliman Gani.

I parlamentet har der været støtte fra kristne parlamentarikere. Den konservative David Burrowes, som også er medlem af en kristen gruppe på tværs af partier i parlamentet, stillede tre ændringsforslag til loven.

Hans ændringsforslag skulle blandt andet give en større beskyttelse til dem, der ikke finder ægteskab mellem to af samme køn i overensstemmelse med deres tro.

Der er en isnende kold vind, som blæser gennem landet for dem, der tror på det traditionelle ægteskab, siger han til avisen The Times.

Selvom over 100 konservative parlamentarikere støttede ændringsforslaget, faldt det med stemmerne 150 mod 340 ved debatten sent om aftenen pinsemandag, og loven kan nu fortsætte gennem processen i parlamentet.