Religiøse ledere frygter, at imam-sag øger pres på alle trossamfund

Trossamfund og rabiate imamer er på alles læber, og nu lægges der nyt politisk pres på det regeringsnedsatte udvalg, som skal regulere trossamfund uden for folkekirken. Her ses formanden for Grimhøjmoskeen, Oussama El-Saadi. Foto: Bo Amstrup / Scanpix Denmark

Afsløringer om imamer har sat pres på udvalg, der skal regulere trossamfund uden for folkekirken. Men politisk pres kan skade dem, mener ekspert

Trossamfund og rabiate imamer er på alles læber, og nu lægges der nyt politisk pres på det regeringsnedsatte udvalg, som skal regulere trossamfund uden for folkekirken.

I morgen fremsætter De Konservative et beslutningsforslag om at fremskynde arbejdet i udvalget, og dermed følger partiet efter kirkeminister Bertel Haarder (V), som tidligere har gjort udvalget opmærksom på muligheden for at tage godkendelsen fra trossamfund.

Men politikerne burde stikke piben ind. Det mener Bent Hylleberg, formand for Baptistkirken.

”Jeg synes, at det ville klæde politikerne og kirkeministeren at lade udvalget arbejde inden for de skitserede rammer i fred og ro. Og hvis det handler om at ramme yderligtgående muslimer, så har vi haft muslimer i Danmark i halvanden generation, så der er ingen grund til hastværk,” siger Bent Hylleberg.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.