Ros til DRs påskedækning for voksne

Selvom DR afviser større ændringer, ser kirkefolk en klar forbedring i DRs dækning af påsken i år. Men hvor er programmerne til de mindste? spørger formand for Kirke & Medier

Hvor mange gange kan et menneske holde til at blive korsfæstet? Se med, når Lasse Spang Olsen rejser til Filippinerne og følger maleren Ruben, der skal korsfæstes – for 27. gang. Sådan lyder DR’s oplæg til et påskeprogram. –
Hvor mange gange kan et menneske holde til at blive korsfæstet? Se med, når Lasse Spang Olsen rejser til Filippinerne og følger maleren Ruben, der skal korsfæstes – for 27. gang. Sådan lyder DR’s oplæg til et påskeprogram. –. Foto: Ted AljibeAFP.

Det begynder at minde om en årlig tradition, at DRs påskedækning sættes under lup og enten kritiseres for at være for tynd eller for overfladisk.

Men i år er tonen mildere over for public service-kanalens påskeprogram, som på tv-siden blandt andet byder på gudstjenester og dokumentarserier om påsken på DR K samt en temalørdag på DR 2, hvor stuntman og filminstruktør Lasse Spang Olsen rejser til Filippinerne og følger en korsfæstelse.

LÆS OGSÅ: Påske bliver synlig på bred radiokanal

Dækningen gør Elisabeth Dons Christensen, biskop i Ribe Stift, fortrøstningsfuld.

Bortset fra, at gudstjenester er røget over på DR K, og at påsken med en rigtig korsfæstelse i Langbortistan nemt kan køre over i noget meget eksotisk og ikke noget, der giver håb for mennesker, der lever nu, så er påsken da ikke helt glemt. Det er da altid noget, siger hun og tilføjer, at hun dog savner en rigtig stor påskefilm i primetime på DR 1 langfredag.

Også Katrine Winkel Holm, teolog og medlem af DRs bestyrelse, er positiv i modsætning til sidste år, hvor hun sammen med flere andre kritiserede DR for at dække den muslimske ramadan bredere, end påsken nogensinde var blevet det. Den kritik lader til at have virket, siger hun og får opbakning fra sognepræst Lone Hindø, der var en af initiativtagerne bag Komitéen Kirke Mennesker Medier, som tidligere debatterede kristendommens plads i mediebilledet.

Jeg havde gerne set, at flere gudstjenester den egent-lige forkyndelse var flyttet fra DR K til DR 1. Men derudover synes jeg faktisk, DR har et bredt og righoldigt program i forhold til tidligere med et stærkt indhold, siger hun og tilføjer, at DR dog burde satse mere på at lave påske-tv for børn, ligesom de blandt andet gør i Tyskland.

Også formand for KLF, Kirke & Medier Henning Bjerg Mikkelsen efterlyser dækning af den kristne højtid på de kanaler, hvor børn og unge færdes, nemlig DR Ramasjang og DR Ultra.

Jeg savner, at DR breder dækningen ud til alle aldersgrupper i stedet for kun at bringe påske-tv for de interesserede. Vi har en kulturarv og en kristen kultur, som skal holdes levende, hvorfor det er vigtigt at formidle den videre til de nye generationer. De skal vide, hvor kulturen kommer fra, hvad der præger den, og hvorfor vi har de værdier, vi har. Vi skylder at give stafetten og arven videre, ellers risikerer vi en historieløs generation.

Ifølge Inger Bach, direktør for DR Danmark, lytter DR opmærksomt til den kritik, der er om institutionen som public service-medie. Men hun mener ikke, at debatten har ført til en ændring i DRs prioritering af de kristne højtider.

Til gengæld tror jeg, vi er blevet mere opmærksomme på at fortælle om den gode dækning, fordi kritikken efter vores opfattelse indimellem har hvilet på et mangelfuldt grundlag, siger hun og tilføjer, at påsken også vil blive afspejlet i tilbuddene til børnene i år, og at specielle programmer for børn og unge vil være noget, DR kigger på fremadrettet.