Flere kirker støtter fattige familier ved barnedåb og konfirmation

Sognepræst Maj-Brit Hvid Kristensen konfirmerer Aulums bysbørn ved døbefonten i Aulum Kirke nær Herning. ...

Ved konfirmationer bliver det klart, hvem der har penge, og hvem der ikke har. Her ses en konfirmation ved sognepræst Maj-Brit Hvid Kristensen i Aulum Kirke nær Herning. Foto: Scanpix

Landets kirker finder nye måder til at støtte familier, der har svært ved at få råd til at fejre overgangsritualer som dåb og konfirmation. Kirkerne kan være med til at signalere, at fejringen ikke behøver at være en forbrugsfest

Kirker låner dåbskjoler ud. Receptionen kan holdes i menighedslokalerne. Og brugt konfirmationstøj gives videre.

Mens nogle fejrer kirkelige overgangsritualer med limousiner og slotte, betyder stigende fattigdom, at andre har svært ved at få råd til mad og tøj. Flere kirker hjælper i dag med alt fra lokaler til pengebidrag ved dåb og konfirmation.

”Bolbro Sogn er et af de fattigste områder i Danmark, men det skal ikke afholde familier fra at få deres børn døbt. Derfor kan man låne en dåbskjole, og eneforsørgere kan søge om økonomisk dåbsstøtte,” siger Kirsten Bredkjær Jensen, der er menighedsrådsformand i Bolbro Sogn.

Mange kirker lægger også gerne lokaler til, at familien kan mødes efter den kirkelige ceremoni, som Hyltebjerg Kirke i Vanløse ved København er begyndt på.

De nye former for støtte har også ramt Munkebo Kirke på Fyn, hvor kirkens dåbskjole fik sin debut til en barnedåb i denne weekend. Og de nye tiltag vil blive værdsat af folkekirkens medlemmer, vurderer religionssociolog ved Københavns Universitet Astrid Krabbe Trolle.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.