Syriens kirkeledere bønfalder kristne om at blive i landet

Syriske kristne ses her gå i paradeoptog i hovedstaden, Damaskus, palmesøndag. Kirkeledere opfordrer dem ...

Syriske kristne ses her gå i paradeoptog i hovedstaden, Damaskus, palmesøndag. Kirkeledere opfordrer dem til at blive i landet. Foto: Louai Beshara/AFP/Scanpix

Kristne har pligt til ikke at bukke under for fristelsen til at flygte fra Syrien, mener syriske kirkeledere. Men udtalelserne virker urimelige for de syrere, der allerede er flygtet, siger syrisk præst i Sverige

Der er en helt særlig trøst at hente i påsken for de kristne, der stadig bor i Syrien. I disse dage kan de spejle deres egne lidelser under den fem år lange borgerkrig i Jesu egen lidelseshistorie.

”Vi ser altid frem til genopstandelsesugen. Vi føler, at det er en tid, hvor Jesus lider med os,” siger præsten Haroutune Selimian, der er leder af det armensk-evangeliske samfund i den syriske storby Aleppo.

Men kristendommen rummer mere end blot en trøst. Den er også en opfordring til de syriske kristne om at holde ud i prøvelserne, mener han.

”Da Jesus blev fristet i ørkenen, overlod han ikke ørkenen til Satan. Han blev i ørkenen, selvom det var svært. I dag er det os, der bliver fristet til at forlade vores land,” siger Haroutune Selimian.

Dermed lægger han sig i forlængelse af en række andre kirkeledere i Syrien, der i længere tid har opfordret kristne til at blive i landet. Samme budskab har den seneste tid lydt fra ledere af andre kirkeretninger i Syrien. Blandt andre har den kaldæiske biskop over Aleppo, Antoine Audo, samt ærkebiskoppen over Aleppo for den melkitiske kirke, Jean-Clément Jeanbart, advaret om

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.