Terror-ofre blev mindet i tysk kirke i København

I folkekirkens tysksprogede menighed i København blev der i går bedt for ofrene for terrorangrebet i Berlin, og den danske udenrigsminister deltog

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) var mødt frem på Danmarks vegne til forbønsgudstjenesten for at overbringe den tyske nation og befolkning sin kondolence. –
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) var mødt frem på Danmarks vegne til forbønsgudstjenesten for at overbringe den tyske nation og befolkning sin kondolence. – . Foto: Jens Welding Øllgaard.

I den tyske kirke i København, Sankt Petri Kirke, mindedes man i går ofrene for terroren i Berlin med højtideligheden ”Bøn for Berlin”. 12 blev dræbt og 48 såret, da en lastvogn i mandags pløjede ind i et julemarked lige uden for Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirche i det centrale Berlin, hvor handelsgaden Kurfürstendamm begynder.

Der var mødt medlemmer af den tyske menighed frem til forbønsgudstjenesten. Men den tyske ambassade i Danmark havde også inviteret alle de udenlandske diplomater, der ønskede at vise deres kondolance. Derfor var kondolencebogen lagt frem så man kunne skrive en hilsen. Danmark var repræsenteret ved udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), som også benyttede sig af muligheden for at tænde et lys til minde om ofre og familier.

I Sankt Petri Kirke, der er hjemsted for den tysksprogede menighed i folkekirken, sang man tre tyske salmer, bad Fadervor og læste fra saligprisningerne i Matthæus-evangeliet, hvor Jesus taler direkte til disciplene om at tåle forfølgelse, spot og latterliggørelse for troens skyld.

”Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres. Salige er de, som sørger, for de skal trøstes,” læste sognepræst ved Sankt Petri Kirke Peter Krogull op og understregede, at netop fordi det er så svært at finde ord, når noget så frygteligt sker, kan man finde trøst i Bibelen.

”Både herhjemme og i Berlin er vi alle midt i den travle juletid med alle vores forskellige gøremål. Men vi tager os i dag tid til at sørge og mindes ofrene og de efterladte med salmer, bibelord og levende lys som et symbol på håbet,” lød det på tysk fra Peter Krogull med et stort oplyst juletræ ved siden af alteret som baggrund.

Genemgående for gudstjenesten var præstens advarsel mod at hade, når noget tragisk og uforståeligt sker. Peter Krogull citerede den franske journalist Antoine Leiris, som mistede sin kone og søns mor ved massakren på det parisiske spillested Bataclan for et år siden:

”Han sagde, at I får ikke mit had. Det skal vi også gøre i dag,” sagde Peter Krogull.