Troen på Gud kan samle det splittede sind

”Når man føler, at man bliver sønderrevet af noget dæmonisk, hvad samler så? Jeg tror, at troen på ...

”Når man føler, at man bliver sønderrevet af noget dæmonisk, hvad samler så? Jeg tror, at troen på Gud samler,” siger Erik Hviid Larsen, der er præst i Bethlehemskirken i København. - Foto: Leif Tuxen

Når sognepræst Erik Hviid Larsen møder et menneske, der plages af dæmoner, beder han en bøn med dem og tager dem med til gudstjeneste. For i bønnen og troen på Gud ligger det, der kan samle

Åboulevardens larm forsvinder, når man lukker sig ind i det lille våbenhus i Bethlehemskirken i København. Her i den lille træboks med tykke kors skåret ud i træet er der helt stille. På den anden side af mørket åbenbarer kirkens hvælvinger sig med en højde, der nærmest synes uendelig.

”Det er imponerende, ikke?”, siger Erik Hviid Larsen.

”Selvom jeg har været præst her i mere end 20 år, kigger jeg stadig helt instinktivt op, når jeg kommer ind, for det er så højt.”

Kirken er tom denne torsdag formiddag, og vi låser døre op med nøgler, da vi går igennem kirken. Erik Hviid Larsen forklarer, hvordan P.V. Jensen Klint tegnede kirken her som en slags kladde, inden han lavede Grundtvigskirken på toppen af Københavns Nordvestkvarter. Hvor Grundtvigskirkens høje, smalle vinduer lukker kaskader af hvidt lys ind i kirken, er Bethlehemskirken mørk. Der er næsten ingen vinduer.

Kontrasten mellem lys og mørke spiller også ind i søndagens tekst, forklarer Erik Hviid Larsen, mens han skænker kaffe. Han kiler en bemærkning ind om, at han trods fasten ikke har forsaget den gode kaffe. For sådan er fasten ikke.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.