Under 60 procent af københavnerne er nu medlem af folkekirken

Københavns Domkirke. Thorvaldsens Kristus i Vor Frue Kirke i København, der er domkirke i Københavns ...

Biskop Peter Skov-Jakobsen nægter at tale om panik, selvom andelen af folkekirkemedlemmer i Københavns Stift kun går en vej. For han oplever selv en stor interesse for kristendommen i København. Her ses Vor Frue Kirke, som er Københavns Domkirke. Foto: Christian Lindgren / Scanpix Denmark

På 26 år har Københavns Stift mistet en fjerdedel af sine medlemmer, viser tal fra Danmarks Statistik. Udviklingen forklares blandt andet med indvandring og manglende religiøsitet i storbyer. Biskop kalder situationen for beklagelig

For hvert år bliver der færre medlemmer af folkekirken i København. Og for første gang i årtier er antallet af folkekirkemedlemmer i Københavns Stift under 60 procent.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Den 1. januar 2016 var 59,3 procent i Københavns Stift medlemmer af folkekirken mod 80,3 procent i 1990. Dermed er der forsvundet omkring en fjerdedel af medlemmerne på 26 år.

Tallene fra Danmarks Statistik viser også, at der blandt borgerne i Københavns og Frederiksberg Kommuner er langt færre medlemmer af folkekirken end i eksempelvis Aarhus Kommune, hvor 73 procent betaler kirkeskat.

Når antallet af folkekirkemedlemmer er så markant lavere i København end i Aarhus og Danmarks øvrige store byer, skyldes det, at København er den eneste egentlige storby herhjemme, siger Peter Lüchau, religionssociolog med speciale i kirkestatistik.

”København er en storby, og her er fællesskabet typisk snævrere og mindre forpligtende end i byer som Aalborg og Aarhus. Skal man være kristen, er man det sammen med andre. Det var derfor, kirken blev opfundet, men det kirkelige fællesskab fungerer ikke godt i storbyen, fordi folk

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.