Unge humanister efterspørger ånd og eksistens

"Måske er den her interesse for det mere eksistentielle også en reaktion på vores tid,” siger ...

"Måske er den her interesse for det mere eksistentielle også en reaktion på vores tid,” siger 25-årige Anne Larsen, der er en blandt mange studerende på Aarhus Universitet, der har valgt et tværfag om Kierkegaard og den moderne eksistens. - Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Scanpix

På Aarhus Universitet er især forløb om Kierkegaard, det religiøse og eksistensen populære på tværs af de humanistiske fag

Et af de meste læste debatindlæg i Kristeligt Dagblad i den seneste tid kommer fra den unge studerende Robert Høgh, der skriver, at en ny tiltrængt åndelig udvikling er på vej.

”Hele mit liv har jeg levet i velfærdsstatens overfladiske forbrugersamfund, hvor konsekvensen af verdslig rigdom har været åndelig fattigdom. Men nu er det omsider ved at vende,” skriver Robert Høgh, der studerer statskundskab på Københavns Universitet.

Og noget kunne tyde på, at han har ret. I hvert fald har der i de seneste par år været en enorm interesse også på Aarhus Universitet for et særligt tværhumanistisk valgfag, der handler om Søren Kierkegaards tænkning og derfor rummer både filosofi og religion.

”Vi udbyder kurset på tværs af hele humaniora, og i løbet af de senere år er der sket en fordobling af antallet af studerende, der vælger netop det her fag,” fortæller lektor i idehistorie, Ole Morsing, der er den ene af de to undervisere på faget om ”Kierkegaard og den moderne eksistens”. Også et kursus i ”De jødiske kristne ideers historie” er i dag meget populært, mens det tidligere ikke var nær så efterspurgt

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.