Radiovært: Ved gudstjenesten kan vi på samme tid være alene og sammen

Radiovært og journalist Steen Nørskovs tid som korrespondent i Mellemøsten har lært ham vigtigheden af ...

Radiovært og journalist Steen Nørskovs tid som korrespondent i Mellemøsten har lært ham vigtigheden af respekt mellem trosretninger. Her er han fotograferet i sit hjem, hvor interessen for den arabiske verden ikke fornægter sig. Hjemmet rummer blandt andet tæpper og en kommode fra Syrien - og som her en traditionel egyptisk lampe i loftet. Foto: Petra Theibel Jacobsen

Mit eget behov som kirkegænger vil jeg beskrive som konservativt, for jeg kan godt lide en rolig kirke, siger radiovært og journalist Steen Nørskov, der mener, at gudstjenesten lider, hvis den, der holder prædiken, ikke er ”bærer af troen”

Hvad er det bedste ved kristendommen?

"For mig er det bedste i kristendommen dens centrale budskab om kærlighed og buddet om at tilgive sin næste. Samtidig er det bedste også det rum, kristendommen giver mig til at tænke over de spørgsmål, jeg ikke kan finde svar på i min hverdag. Et rum, hvor jeg kan gå ind, hvis jeg i samtaler med for eksempel min kone eller gode venner har ramt en mur og ikke kan komme videre. Her er troen et sted, hvor man i Bibelen eller i tanken om Bibelens budskaber kan lede efter svar. Ikke at jeg altid finder de løsninger, jeg søger - men ofte kommer jeg tættere på dem end før."

Hvad er det værste ved kristendommen?

"Det værste ved kristendommen er det, nogle mennesker gør den til. Når nogle anvender kristendommen og kirken som rambuk for politik, mener jeg, at de er på afveje. For eksempel når troen bruges til at prædike en bestemt intolerant, bitter og frygtsom nationalisme. Det gør mig ked af det, når en person siger, at nu har jeg læst Bibelen og fundet ud af, at antallet af asylansøgere skal være så og så mange. Og det går jo begge veje. Med Bibelen i hånden kan man hævde, at

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Kirke og tro

Få de vigtigste artikler om kirke og tro fra Kristeligt Dagblad. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.