Nu skal vi diskutere kirke og økonomi i Københavns Stift

Der er kommet mange nye funktioner til i kirken, og det er svært at gennemskue, hvorfra pengene kommer, og hvor de bliver brugt. Det skal være muligt og gerne nemt at forstå, hvordan man kan få indflydelse på kirkens beslutninger, og derfor indkaldes til stort debatmøde i morgen for menighedsråd i Københavns Stift

Dåbstallet falder, og det samme gør medlemsprocenten. Folkekirken i København står over for store udfordringer. Mange vil gerne gøre noget ved det, men det er svært at vide, hvad man skal gribe til, for vi ved ikke ret meget om det københavnske kirkeliv.

Jo, vi ved, hvad der prædikes om, og hvem der holder foredrag og koncert, men når det drejer sig om pengene og magten, ved vi meget lidt.

Hvem bestemmer for eksempel, hvor der skal bygges ud og bygges om? Og hvem betaler regningen?

Folkekirkens store styrke er den folkelige opbakning, der bunder i en demokratisk forståelse af et fælles ansvar for kirken. Man betaler sin kirkeskat, så kirken kan holdes i god stand, og så præsten kan få sin løn. Det er forudsætningen for, at familiens små nye kan blive døbt, de unge konfirmeret og viet, og de gamle kan få en smuk og værdig afsked med denne verden.

Sådan har det været, men helt så enkelt er det ikke mere. Der er kommet mange nye funktioner til i kirken, og det er svært at gennemskue, hvorfra pengene kommer, og hvor de bliver brugt. Men det kan lade sig gøre. Det handler om kommunikation, demokrati og økonomi.

Det skal være

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.