Velfærdsstatens præster ser folkekirken som en hønemor

Velfærdsstatens præster ser et naturligt sammenfald mellem kirkens budskab og kirkens rummelighed. Ligesom velfærdsstaten er bygget til at beskytte borgere, ser nutidens præster folkekirken som en kirke, der skal kunne give ly til mennesker af forskellige overbevisninger, skriver kronikør

Det er nærliggende at kæde teologiens kønsskifte sammen med de mange kvindelige præster, der er blevet ansat i folkekirken i de senere år, men egentlig har der været en parallel udvikling for velfærdsstatens politikere.

Lige siden daværende statsminister Poul Schlüter (K) i 1980’erne erklærede, at ideologi er noget bras, og Berlinmuren faldt, forsvandt de klassiske ideologiske positioner ud af den politiske fortælling i Folketinget.

De ideologiske stridigheder ebbede ud i årene derefter, og politikerne på Christiansborg blev enige om, at politik drejer sig om velfærd.

Den nødvendige politik blev enerådende i de forskellige partiers programmer. Politikerne strides nu om den politik, der er nødvendig for at bevare velfærdsstaten. Den nødvendige politik blev afgørelsen af, hvor rummelig velfærdsstaten skal være.

Det fik de forskellige partier som topprioritet i årene efter Murens fald helt frem til i dag. I dag er spørgsmålet om velfærdsstatens rummelighed først og fremmest, om staten er konkurrencedygtig nok til at skabe rum for de fremmede, der kommer til landet.

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.