At være gæst i folkeskolen og have folkeskolen som gæst

De folkekirkelige skoletjenester har siden starten af 1990'erne tilbudt undervisningsforløb til skolernes undervisning i faget kristendomskundskab og i tværfaglige sammenhænge. En ny undersøgelse løfter sløret for tjenesternes næsten landsdækkende indflydelse og betydning

For to år siden fejredes folkeskolens 200-årsfødselsdag. I de 200 år har skole og kirke været tæt sammenknyttede, så adskilte og i dag igen i samtale og samarbejde. Først arbejdede begge på en fælles kirkelig præmis. I dag er det skolens sekulære mål og indhold, der sætter præmissen.

Men folkekirken kan sagtens arbejde med på den præmis - og med stor succes. På initiativ fra især provst Hanne Hjørlund i Randers og provst Erik Balslev-Clausen på Østerbro i København blev de to første folkekirkelige skoletjenester etableret i starten af 1990'erne.

I dag er der etableret lige godt 40 folkekirkelige skoletjenester, og der er kun ganske få områder på danmarkskortet, som ikke er dækket af en folkekirkelig skoletjeneste.

Hver dag undervises der i faget kristendomskundskab af engagerede lærere. Med de folkekirkelige skoletjenesters undervisningsforløb har lærerne fået endnu flere tilbud at vælge som indhold i deres undervisning.

For halvandet år siden igangsatte Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter en undersøgelse, der fokuserer på de folkekirkelige skoletjenester. Undersøgelsens rapport har fået titlen ”Selvom man tror

Læs artiklen til ende
Læs Kristeligt Dagblad ubegrænset i 4 uger. Tegn et uforpligtende prøveabonnement.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.