”Det var ret fedt, da de spillede det dér nummer fra Star Wars”

I de kommende uger vrimler DRs Koncertsal i København med børn som led i et storstilet samarbejde mellem Danmark Radio og skolerne

1600 børn væltede op ad DR Koncerthusets trapperfor at se pianist og tv-vært Sigurd Barrett optræde. Han stod i spidsen for symfoniorkestret og guidede børnene igennem de klassiske kompositioner alt fra Bach, Beethoven og Mozart til Igor Stravinskij og Carl Nielsen. Fotos: Leif Tuxen.
1600 børn væltede op ad DR Koncerthusets trapperfor at se pianist og tv-vært Sigurd Barrett optræde. Han stod i spidsen for symfoniorkestret og guidede børnene igennem de klassiske kompositioner alt fra Bach, Beethoven og Mozart til Igor Stravinskij og Carl Nielsen. Fotos: Leif Tuxen.

26.000. Så mange børn skal i de kommende to uger til klassisk koncert som en del af et nyt tiltag fra DR, hvor skolebørn fra hele landet skal høre en, om ikke børnevenlig, så i hvert fald børnetilrettelagt, klassisk koncert i DR Koncerthuset i København.

Titlen er ”Ind i musikken” og er en del af DR Musikariet, som er en satsning for børn og unge.I forestillingen for de lidt større børn fra 4.-6. klasse, er det pianist og tv-vært Sigurd Barrett, der guider børnene igennem forskellige klassiske kompositioner af blandt andre Stravinskij, Bach, Mozart og Carl Nielsen.

Denne onsdag eftermiddag er det lige knap 1600 børn, der skal igennem til den sidste af dagens i alt tre forestillinger. Kian Henriksen, Christian Jæger og Christoffer Nielsson er tre af dem, og de er kommet med bus fra Hindsholmskolen i Dalby på Fyn.

De er alle 13 år gamle og går i 6. klasse. Ingen af dem kender ret meget til klassisk musik i forvejen, siger de. Eller jo, måske lidt, men det er som regel lidt kedeligt, for det er sådan noget, der går ret langsomt, bliver de enige om.

”Jeg hører mere rock og sådan noget normalt. Og så kan jeg ret godt lide Medina og Spectors,” siger Kian.

”Jo, klassisk musik er jo også ret tit sådan noget, der er med i film, der er det ret fedt egentlig,” siger Christian.

Når de kommer tilbage på skolen, har de af deres lærer fået til opgave at skrive en side hver om, hvad de synes var spændende ved koncerten. Efter koncerten er ingen af dem er dog helt sikre på, hvad de egentlig vil skrive endnu.

”Der var nogen gange, hvor jeg syntes, at det måske var lidt kedeligt, men man lærte også noget, synes jeg, Især det med at musikken er meget forskellig i de forskellige tidsperioder,” siger Christian.

”Og så kom jeg også lidt til at tænke på min farmor og farfar imens, for det er sådan noget musik, de spiller hjemme ved dem. Det er egentlig meget hyggeligt,” siger Christoffer.

De er alle tre enige om, hvad det bedste ved koncerten var orkestrets opførsel af ”Imperial March” af John Williams titelmelodien til filmen ”Star Wars”:

”Det var ret fedt, da de spillede det dér nummer fra Star Wars til sidst. Det lød helt vildt godt,” siger Christian.