kort nyt

Som en del af Lis Sørensens sommerturné i anledning af sit 30-årsjubilæum som sangerinde gæster hun Fredagsrock i Tivoli den 1. august klokken 22.00. Den kendte danske sangerinde stod på samme scene første gang helt tilbage i 1978 med Sebastian og har optrådt der mange gange siden. Samtidig udgør Lis Sørensens Fredagsrock-koncert finalen for arrangementet ”Grønland i Tivoli”, der netop har ønsket Lis Sørensen på scenen.

Det er ikke kun den igangværende operafestival i København, der kan byde på opera i sommervarmen. I Nyborg er der for eksempel også mulighed for at høre populær musik fra operaens og operettens verden under Slotskoncerten i Riddersalen på søndag. Den byder ifølge arrangørerne på et program med kendte arier og duetter fra ”La Bohme”, ”La Traviata”, ”Madame Butterfly”, ”Smilets land”, ”Den glade enke” med flere. De fremføres af sopranen Elsebeth Dreisig og tenoren Gert Henning-Jensen med pianisten Carol Conrad som akkompagnatør.

Det er ikke sjove tider for de amerikanske komediefilm, skriver den britiske avis The Independent og henviser til et japansk studie af de fire største amerikanske filmproduktionsselskaber, der alle har skåret markant ned på antallet af komedier på grund af svigtende salg. I 2010 stod komedierne for eksempel for 44 procent af Twentieth Century Fox' nye film, mens komedierne indtil videre kun fylder otte procent af selskabets filmproduktion i år.