Kort nyt

Danske Morten Storm har levet et liv, der er en actionfilm værdigt. Som utilpasset ung blev han rockerlærling og røg senere i fængsel i London. Så konverterede han til islam, flyttede til Yemen og mødte ekstremister, for senere at blive hvervet som agent af PET og CIA. Og nu vil den kendte amerikanske filminstruktør Paul Greengrass oven i købet lave en Hollywoodfilm ud af den 38-årige danskers dramatiske liv, skriver Jyllands-Posten. Filmen om Morten Storms liv kommer til at bygge på bogen ”Agent Storm: My Life Inside al-Qaeda and the CIA”, der er skrevet af to CNN-journalister og Morten Storm selv.

Det er ikke kun turister, men også rotter, der i øjeblikket strømmer til det berømte museum Louvre i Paris. Rotterne er dog mere interesserede i madrester i haven end i Mona Lisa, lyder det fra Traore Massamba, der er gartner på Louvre. ”Jeg ser 10-15 rotter hver dag,” siger han. Men nu har museet ifølge Jyllands-Posten også tilkaldt eksperthjælp for at komme af med rotterne.

I år kunne Fanø Free Folk Festval fejre sit femårsjubilæum med publikumsrekord og masser af koncerter i godt vejr. Men nu er festivalen også blevet hædret med den lokale ”Fanø Iværksætterpris” for det store frivillige arbejde, der bidrager med noget helt særligt til Fanø.